Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Načelnik stožera njemačke vojske želi više postrojbi u Afganistanu

Načelnik glavnog stožera njemačke vojske, Šef njemačke vojske general Wolfgang Schneiderhan je u interviewu koji je objavljen danas u magazinu Focus rekao da želi više postrojbi na sjeveru Afganistana nakon niza nedavnih napada na njemačke vojnike.

General Schneiderhan je za Focus naglasio da je preopterećena misija od 3.500 vojnika Bundeswehra na sjeveru Afganistana, u sklopu ISAF-a.

Ograničeni broj ljudi koči fleksibilnost kada treba brzo djelovati i to je ono što će Schneiderhan iznijeti na parlamentarnoj debati o proširenju mandata u jesen u Belinu.

Šef vojske drži da je stanje nemirno i nestabilno i da su njemačke postrojbe suočene s novim izazovima uz porast nasilja, navodi online izdanje tjednika Der Spiegel.

Njemački vojnici u Afganistanu su bili na meti tri napada posljednjih tjedana, u kojima je ubijeno sedam Afganistanaca. Od 2002. kada je počelo sudjelovanje Bundeswehra u ISAF-u u Afganistanu, poginulo je 26 njemačkih vojnika.

Berlin se dosad suprotstavljao pritiscima saveznika u NATO-u da rasporedi svoje postrojbe i na jugu gdje Amerikanci, Britanci i Kanađani vode teške borbe s talibanima.

Post je objavljen 14.04.2008. u 10:28 sati.