Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/momaksa

Marketing

Dobro jutro svima, suncan je dan!

Osjetio sam topli zagrljaj oko sebe i prst kojim me mazio po prsima ponavljanjem kratkog, jednolicnog i uspavljujuceg pokreta dok sam tonuo u san. Umoran, ali sretan.

Jucer mi se konacno ispunila dugoocekivana zelja. Vec duze vrijeme zelim da pripremim veceru za meni drage ljude, ljude koje do sada nisam mogao da pozovem kod sebe, ali nikako da se posloze sve kockice potrebne za to. Sve do jucer.

Radni dio ekipe trebao je da produzi odmah poslije posla na zasluzenu veceru nakon napornog dana. Ja sam se vec prijepodne dao u nabavku i spremanje. Trebalo je sve da bude onako kako sam zelio. I bilo je. Sve je islo po redu kako sam to i zamislio, podrzano dobrim raspolozenjem prisutnih. A ja sam uzivao. Gledao zadovoljna lica i bio sretan.

Zivjela masina za sudje! Dok smo mi sjedili i pricali, ona je odradila onaj crnacki dio mog cjelodnevnog spremanja (bio sam uredan - cijeli dan dok sam spremao sam uredno redao prljavo sudje odmah u masinu).

I dok je dragi u ranim jutarnjim satima otisao jos da odbaci prijatelja kuci, ja sam imao malo vremena da rezimiram cijelo vece. Uzeo da potrebim ostatak, i tu se on vec vratio. Malo smo jos pricali, «prihvatio» pohvale za svih strana i krenuli na zasluzeno odmaranje. Oci su mi se zatvarale same. Cak ni njegov slatki osmijeh i komentarisanje mog umora nije me moglo odrzati budnim. Pogasio sam svjetla i legao pored njega spreman da se istog casa prepustim snovima.

Osjetio sam topli zagrljaj oko sebe i prst kojim me mazio po prsima ponavljanjem kratkog, jednolicnog i uspavljujuceg pokreta dok sam tonuo u san. Umoran, ali sretan.

p.s. Stiglo mi je najdraze doba godine u Sarajevu, period kada ti vjetar sa svakim novim zamahom tjera neki novi miris behara u nosnice i potice u meni samo sretni nagon da idem dalje.

A kako to izgleda kad "veliki" na visokom nivou pripremaju veceru?

Image Hosted by ImageShack.us


Drzavni banket britanske kraljice Elizabeth II s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem u dvorcu Windsor 26-03-08.


Dodatak postu:

Prebacujem slike sa mobitela pa primijetih nesto.
Prije par dana sam shvatio da smo postali «markirano» drustvo! Gdjegod da se covjek okrene vidi neki logo koji treba da te upozna sa superiornoscu njenog vlasnika. Dokle vise?
Dragi i ja na kafi (konacno suncani dani ponovo tu!) i jednostavno sam morao da slikam prizor pred nama. Brand do brand-a!
Jastuci za stolice – Pepsi.
Secer – DonCafe
Pepeljara – Lasko pivo
Casa – Vivia
Solja – Nescafe

Cekam dan kad ce nam poceti udarati reklamne pecate po celu! Barem cu to da naplatim!


Post je objavljen 13.04.2008. u 12:26 sati.