Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kruh-pita od blitve i sira

Image and video hosting by TinyPic


4 jaja
150 ml ulja
150 ml mlijeka
14 žlica brašna
1 prašak za pecivo
300 g svježeg kravljeg sira
200 g blitve
spl


Žumanjke, ulje, mlijeko i prašak za pecivo dobro umuitit mikserom, može i pjenjačom.
Zatim postupno dodavajte 14 žlica brašna.

Blitvu operite, trokutasto odrežite središnji bijeli zadebljani dio i stabljiku.

Image and video hosting by TinyPic

(*Budući da se središnji bijeli dio blitve i stabljika na upotrebljava u ovom receptu, možete ih upotrijebiti u receptima:
Pita od stabljiki blitve
Pohane stabljike blitve
Zapečene stabljike blitve )

Zeleni dio blitve grubo nasjeckajte (možete ju i blanširati dvije minute u kipućoj slanoj vodi da bi je bila manja “hrpa”, ali nije potrebno, u pećnici će se ionako ispeći).


Blitvu umiješajte u smjesu od žumanjaka..
Dodajte zdrobljeni sir i sol i dobro promiješajte.

Od bjelanjaka istucite snijeg pa ga umiješajte u smjesu.

Kalup za torte (promjera 22 cm) namastite i pobrašnite pa u njega ravnomjerno raspodijelite smjesu.

Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva.

(Osim s blitvom ovu pitu možete raditi sa špinatom, zeljem, koprivama…)


*Recept je s interneta.




Post je objavljen 12.04.2008. u 10:55 sati.