Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magaracblog

Marketing

Glup si !

Već neko vrijeme ljudima oko sebe prodajem jednu priču. Naime, kod nas se često govori da su nam političari lažljivi, nemoralni, pokvareni, neodgovorni , sebični, a ja kažem da nije problem u tome, već je problem u tome što su naši političari najobičnije tupave, arogantne, umišljene, djetinjaste budaletine.Glupi su i ne znaju tko im glavu nosi.

Uzmimo za primjer Ivića Pašalića. Čovjek koji se u svojim političkim istupima oštro protivi rasprodaji Hrvatske strancima je digao kredit i odlučio u Istri graditi vile koje je namjenio za prodaju bogatim strancima.
I sad bi netko rekao da je on dvolični gad koji jedno priča a drugo radi, da je nedosljadan. U stvari on je jedan običan glupan. Jadni Pašalić je vidio da se mnogi uspješni ljudi bave biznisom pa je i on udlučio ući u biznis. Vidio je da je biznis s prodajom nekretnina strancima vrlo unosan pa se i on odlučio na to.
To što on prodaje nekretnine strancima, to ne znači da on voli prodavanje naše zemlje strancima, to jednostavno znači da je on toliko glup da ne zna drugi način na koji bi postao uspješan biznismen.
Zar mislite da on ne bi volio da zna kako pokrenuti gospodarstvo? Kako raditi u korist građana Hrvatske? Kako zaposliti i dati dobre plaće radnicima? Da to zna, onda bi ga narod više poštivao, a imao bi i više novca. Ali da bi to mogao postići on bi morao imati pamet i snagu vizije što on nema. Međutim, da ima ikakvu pamet i viziju vjerojatno se ne bi bavio politikom i biznisom već onim za što se je školovao.

Pogledajte našeg premijera koji bi malo vratio nekretnine oduzete Austrijancima nakon Drugog svjetskog rata, malo ne bi; malo bi izručio Gotovinu, malo ne bi; malo bi davao posao Bechtelu bez natječaja malo, ne bi; malo bi ZERP, malo ne bi. Da on zna tko mu nosi glavu, da on nije obična budaletina, ne bi mijenjao mišljenje svako malo i znao bi kako voditi državu.

Sjetite se samo one komedije kad su počeli pregovori o pristupanju EU. Stalno se je govorio o pozitivnom avisu, mi smo imali pozitivan avis i drivo se je ponašao kao da je uhvatio boga za bradu jer ima avis. Poslijelije par mjeseci su mu rekli da avis u stvari na francuskom znači mišljenje i da to nije čarobni štapić, da to nije ništa više od pozitivnog mišljena, da nam avis ne znači brdo eura za koje ne treba podnositi račune, niti ulazak u EU bez ozbiljnih pregovora i provođenja reformi.

Koliki kvocijent inteligencije imaju naši oporbeni političari, koji su uspjeli izgubiti već dobevene izbore?

Milanović je podržao Jurčića za premijera jer mu je to omogućilo za postane predsjednik SDP-a, a odbacio ga je kad mu više nije trebao, kad mu se učinilo da postaje teret. I sad što je mogao taj "genijalac" očekivati od naroda koji gleda mladog predsjednika kako odbacuje od sebe onog koji ga je doveo na vlast, ako je takav prema svoim suradnicima kakav li će tek biti prema običnim ljudima. Takvo ponašanje ja mogu nazvati samo kretenskim, i nikakve ankete i analize me ne mogu uvjeriti u suprotno.
O drugim oporbenjacima popt Vesne Lideršip ili Bundek-bega da i ne govorim. Sve hrpa budaletina kojima je narod kriv jer ne shvaća njihove genijalne ideje.

Svi naši političari bi se ponašali pošteno i dosljedno kad bi to znali. Kad ne bi bili budale imali bi i čvršću vlast, bolje suradnike, više novca, a i narodu bi bilo bolje.Narod bi ih poštivao i vjerovao im.

Kolike su budaletine naši političari dovoljno govori kako se odnose prema stranim političarima. Tako je s oduševljenjem dočekan "Američki Genijalac", njemu u čast su zavareni šahtovi i spuštene rolete, čak su poslali i dvije leteće kante pred Air Stupid One da se ne bi "Genijalac" slučajno zabunio pa sletio u krivu zemlju.

"Američki Genijalac" je jednostavan čovjek jednostavna uma koji ne voli komplicirane stvari, baš kao i naši političari. Za ulazak u NATO dovoljno je kupiti malo zastarijelog oružja, osigurati mjesto za bazu i poslati par vojnika u rat. Nikakvi planovi i reforme,nikakve složene i komplicirane procedure i što je najvažnije nikakva poglavlja.

Kad ste čuli da su se varili šahtovi u čast kakvog europskog dužnosnika? Europljani su komplicirani i dosadni, uvijek nešto zahtijevaju. To posebno buni našeg Mladog Lava. U Bruxellesu su ga gnjavili s nekakvim poglavljima, a svi mi koji smo čitali knjige znamo kako poglavlja mogu biti zamorna i kako je najbolje preskočiti dosadna poglavlja. Mladom Lavu su umjesto poglavlja trebali dati nešto šo je primjereno njegovu uzrastu i inteligenciji, nešto sa slikama.......slikama životinja..........npr.vuka......... i njegovih prijatelja, prašćića, kozlića i Crvenkapice. Kome je do poglavlja. Zamislite naslov "Vuk i sedam poglavlja"!!! Pa kome se da gnjaviti s nečim takvim?

Iako će se možda pokoji političar naći i uvrijeđen ovim mojim tvrdnjama, mislim da duboko u sebi svi oni znaju da su najobičniji glupani. U prilog tome govore dvije stvari.

Prva je kretenizacija političke scene, gdje mjesta za napredovanje ima samo za tupave ulizice. Oni na vrhu su svjesni da za njih uz pametne i sposobne ljude nema mjesta.

Druga stvar je inzistiranje na ulasku u EU, NATO i rasprodaja naše imovine strancima. Svjesni da su budale, nesposobne za upravljnje svojom domovinom, naši političari žure u EU i NATO misleći valjda da će tako sa sebe skinuti skrb o sigurnosti i gospodarskom napretku zemlje, da će Amerikanci i Europljani to raditi umjesto njih.I zemlja se rasprodaje strancima, jer znaju da su oni preglupi da bi upravljali svojom imovinom i budućnošću, da je nerazumno ostaviti budućnost Hrvatske u njihovim rukama.

I zato nemojte reći političaru da je korumpiran, pokvaren, lažljiv njedosljedan. Recite mu istinu, recite mu: GLUP SI !!!



Post je objavljen 11.04.2008. u 12:56 sati.