Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Moskva upozorila EU i NATO da na kosovske Srbe ne idu nasiljem

Rusija je danas pozvala Europsku uniju i NATO da djeluju strogo u okviru mandata koji je odobrilo Vijeće sigurnosti UN-a na osnovi Rezolucije 1244.

Prema informaciji nekih zapadnih medija, međunarodne snage na Kosovu pripremaju akcije prema kosovskim Srbima sa ciljem njihove provokacije.

Priprema se teren za veliki nasilni utjecaj na srpsko stanovništvo Kosova sa ciljem da se pomiri sa samoproglašenom nezavisnošću te pokrajine, navedeno je u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

- Ukoliko je ta informacija točna, postaje očigledno da međunarodno prisustvo na Kosovu nije naučilo lekciju iz tragičnih događaja u Kosovskoj Mitrovici u ožujku ove godine - istakla je službena Moskva, ocjenjujući da takve mjere nose sa sobom ubrzanu podjelu Kosova i značajan konflikt u regiji.

- Pozivamo međunarodno prisustvo, EU i NATO da odgovorno odmjere sve posljedice takvih mjera nasilja, da djeluju uravnoteženo i odmjereno, strogo u okviru mandata koje je na osnovu Rezolucije 1244 odobrilo Vijeće sigurnosti UN - stoji u priopćenju.

Post je objavljen 10.04.2008. u 20:52 sati.