Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/helloyellow

Marketing

Točka.

He he, sjetih se tanga. Odjednom mi nekako nije više smiješno. Otplesali smo svoje. Pomalo virtualno, ali svejedno.
Dobih ulogu ljubavnice. I to posredno. Za ručkom.
Sljedeća scena - bijeli leptir. Ma zamisli ti njega. Našao je momenat kad će mi sletiti na stol i rugati se. Kao, proljeće i te fore. Poslala sam ga u onu stvar. Iz dubine duše. I to je bila jedina reakcija na novi status. Pošteno. Uvijek najebe onaj tko je najmanje kriv. Nije pošteno.
Hladna sam. Prazna. Kao da mi nitko ništa nije rekao. Bojim se povjerovati. A još više nepovjerovati. Lice sivo. Pružam ruku u torbu i odsutno tražim naočale. Sunčane. Crne. Ništa nisam pojela. Vratila se poslu. Bezuspješno.

Dolazi i tren kad se osvješćujem. Kopam po mislima. A one izvrnute na drugu stranu. Shvaćam da nije vrijeme za teoriju, a još manje za zaključke. Krećem ponovno. Od početka. Pitanje br. 1: da li je uopće bilo početka? Krenulo je imaginarno (bojim se da je tako i završilo). U početku bijaše želja. Iz želje se rodila mašta. A da li se što rodilo iz mašte, u to ni sada nisam sigurna. Možda sam ja to sve samo izmislila. On me svakako nije spriječavao. Drugo ime mu je Poticaj. Ali, zar je to sad uopće bitno?

Nakon par sati, shvatila sam da je srušio jedan svijet. Malen, ali obećavajući. I, ono što zaista boli je to što je srušio i drugi. Onaj koji je proizašao iz želje, i vjerojatno još uvijek ostao u mašti. Kako se samo usuđuje? Šeće okolo i ruši. Dajem mu za pravo. Ali, ušetati u ono što je samo moje, u ono što njemu još uopće nije izloženo, i razbacati to u milijon komadića... Pa otkud mu takva ideja?

Jedno je biti svjestan ljubavnik. Ne očekivati ništa. I biti zadovoljen. A što je s onima koji su postali ljubavnici uvjereni u neke druge teorije? Opali im šamar i reci "dobro jutro". Po mogućnosti donesi kavu. Crnu. Pa da gatamo iz šalice.
Bilo kako bilo, virtualno ili ne, danas je dan kad sam postala ljubavnica. Platonska, tjelesna, konzumirana ili ne, zar je važno?

I ovaj tekst je nula od inspiracije, ali pršti od potrebe. I zato se ispričavam. I stavljam točku.

Post je objavljen 10.04.2008. u 18:46 sati.