Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blato1

Marketing

POZIV NA SOLIDARNOST - arheološka istraživanja-Primošten 2008.

thumbupOvaj post je pod pokroviteljstvom

Ovoga puta je ozbiljno i direktno! Pozivaju se svi da pomognu sa onoliko love koliko mogu kako bi se omogućio početak i nastavak arheoloških istraživanja Primoštena i pridružene okolice od strane našeg arheologa, vatrogasca i fotografa te pročelnika za povijest i arheologiju primoštenskog ogranka Matice hrvatske.
Evo i službenog priopćenja:
Poštovani! Ovo pismo upućuje vam ogranak Matice hrvatske Primošten (OMHP), a u svrhu donacije za projekt kojeg je OMHP pokrenuo, a on se odnosi na arheološka istraživanja na području općine Primošten(Šibensko-kninska županija), kao i zaštitu i prezentiranje tih lokaliteta. Vi ako ste voljni možete biti donator ili ako želite sponzor. Ako vas zanima o čemu se radi možete pogledati u slijedećim crtama isto tako ako želite nešto saznati o samoj organizaciji. Ako pak budete zainteresirani za više, upite možete slati na mail omhprimosten@gmail.com ili na adresu Trg Rudina Josipa Arnerica BB,Primošten 22202. Odlučite li dati donaciju možete je priložiti na ovaj RAČUN:2411006-1100000248, i poziv na broj odobrenja je: 271-08 Račun se nalazi na Jadranskoj banci.
-Projekt vodi Ivan Huljev pročelnik za povijest i arheologiju OMHP. Same radove izvodio bi Muzej grada Šibenika, koji i izvodi takva istraživanja. Ovaj projekt je pokrenut zbog gotovo nikakve istraženosti arheoloških lokaliteta na području same općine, kao i zbog financija koje uvijek nedostaju kod takvih istraživanja. Nalazišta koja bi mogla biti istraživana su: prapovijesna gradina Kremik, antički objekt (villa rusticae) u arealu marine Kremik, prapovijesni tumuli kraj Bojane i kraj Prhova, prapovijesni tumul na brdu Jagleš poviše mjesta Draga, mogući dijelovi antičkog objekta, kao i srednjovjekovnih u arealu crkve Sv.Jurja u mjestu Prhovu i neki drugi koji nisu spomenuti, a također se provodi sam pregled terena u potrazi za novim nalazištima i za njihov popis, kao i istraživanje.
-OMHP je ogranak Matice Hrvatske koji osnovan 1992 godine. Sadašnji predsjednik ogranka je don Kresimir Gačina. Ogranak se bavio i bavi izdavanjem knjiga (Povid i dr.), organizira razne izložbe, predavanja iz raznih područja itd. Ako želite možda dati donaciju OMHP za ostale aktivnosti, to možete donirati na isti račun samo bez poziva na broj odobrenja.
Hvala!



Post je objavljen 10.04.2008. u 13:07 sati.