Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Indijski kruh naan s pikantnim nadjevom

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
400 g oštrog brašna
1 čajna žlica soli
1 žličica običnog suhog kvasca
15 g margarina
200 ml vode

Nadjev
25 g margarina sobne temperature
1 manji crveni luk
1 češanj češnjaka
1 čajna žlica mljevenog korijandera
1 čajna žlica mljevenog kumina
2 čajne žlice svježe naribanog đumbira (ali možete staviti i sušeni đumbir u prahu)
prstohvat mljevenog cimeta
sol, papar


Za nadjev, u tavi rastopite margarin
Crveni luk sitno nasjeckajte i pržite ga 5 min na margarinu.
Dodajte sitno nasjeckani češnjak i začine pa po ukusu začinite solju i paprom. Pržite još 6-7 min da sastojci omekšaju.
Maknite s vatre, umiješajte 1 žlicu hladne vode i ostavite nadjev da se ohladi.


U zdjelu stavite brašno, sol i kvasac, u sredini napravite udubinu, dodajte margarin i toplu vodu i zamijesite tijesto.
Tijesto premijesite na pobrašnjenoj podlozi da bude glatko.
Stavite tijesto u nauljenu zdjelu i ostavite da se diže 1 sat na toplom.
Tijesto premijesite i podijelite ga na 6-8 komada.

Svaki dio razvaljajte u obliku kruga. Na polovicu svakog kruga razmažite malo nadjeva i preklopite drugu polovicu kruga preko nadjeva. Dobro prstima pričvrstite rubove da se slijepe.
Pokrijte napunjene «polumjesece» plastičnom folijom i ostavite ih da se dižu oko 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. 15 minuta prije pečenja u pećnicu stavite lim prekriven papirom za pečenje da se zagrije.
Kruščiće složite na vrući papir za pečenje i pecite ih 10-12 min na 220 stupnjeva da se napuhnu i dobiju lijepu boju.

Poslužite vruće.


Image and video hosting by TinyPic


*Recept je iz kuharice Kruh - korak po korak, Večernji list.




Post je objavljen 10.04.2008. u 08:46 sati.