Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svetaobitelj

Marketing

feral ili bliža priprava za SAKRAMENT ŽENIDBE

Ako se tko sprema podijeliti kome sakrament svete ženidbe dakle ući u brak ili što bi pater Luka Rađa rekao stati prid oltar, ili ako netko želi poboljšati svoju bračnu zajednicu preporučujem radi pouke knjigu "Kako izmijeniti muža" autora Prijatelj Međugorja. Knjiga se može nabaviti u Međugorju u uredu jedne humanitarne udruge koja je u neposrednoj blizini crkve, na glavnoj cesti iza kipa Svetog Mihovila. Kruži i među članovima molitvenih zajednica.
Pazite, naslov knjige nije kako promijeniti muža nego kako izmijeniti. Tako da prvo promijeniš sebe na način da ojačaš vezu s Bogom kroz molitvu, nedjeljnu svetu misu dakle sakrament Euharistije i kroz redoviti sakrament Pokore i Pomirenja. Zatim da vodiš duge nježne razgovore sa svojim budućim suprugom i kroz te razgovore da postanete najbolji prijatelji i tako dadeš tom muškarcu tijekom šestmjesečnog čistog hodanja priliku da duhovno sazori za brak. Bez dodirivanja, zagrljaja i drugih tjelesnih oblika nježnosti. Jer ako ubereš pup, nećeš moći brati cvijet.

Ajmo na početak.
Molitva.
Moliti za svog budućeg supruga (suprugu) svaki dan jednu desetku krunice da se Isus smiluje palim braniteljima i za duše u čistilištu i sama i zajedno sa tom osobom. (Izbjegavati grešne prigode).
Drugo
Kroz duge nježne razgovore upoznati jedno drugo, postati najbolji prijatelji i naučiti rješavati krize i probleme koji će se pojavljivati u braku.
I treći korak:
Bračno darivanje ostaviti za brak. Opet ona slika ako ubereš pup nećeš moći brati cvijet, cvite moj.
Pazi na odijevanje.
I tako dalje i tako dalje. Puno lijepih misli dolaze mi na pamet iz te knjige, a jedna je da Sotona udara najjače na obitelj jer kad razori obitelj vlada sa njenim članovima koji trpe a time i cijelo društvo.

Lijepo molim, poslužite se!
Vaša odana
sestra u Kristu.

Mislim da se knjiga može upotrijebiti i kod onih koji se spremaju za oltar. Pa to su Gospine poruke.

Post je objavljen 09.04.2008. u 17:06 sati.