Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bosanskinovi

Marketing

Monografija o Bosanskom Novom

Bosanski Novi će napokon dobiti svoju monografiju, Zavičajna zajednica Bosanski Novi St. Loius izdat će monografiju koju je pripremio mr.sc. Ante Milinović.

Nažalost kao i kod svega drugoga kada je u pitanju naša domovina, bilo je tu puno pritisaka, i pokušaja revizionističkog pristupa prošlosti našeg malog grada. Takvim pokušajima nisu podlegli ni Zavičajna zajednica Bosanski Novi St. Loius, ni jedini pravi Novski historiograf, čovjek koji je veliki dio života posvetio istraživanjima o Bosanskom Novom, uvaženi mr.sc. Ante Milinović.

Zbog razloga koji će većini Novljana biti potpuno nejasni, stranica Bosanskinovi.com objavila je kako se odustaje od monografije, a tamo se plasira i još jedna neistinita informacija, kako profesor Milinović novčano ucjenjuje izdavače monografije, te se najavljuje nekakva nova monografija! Nažalost, u pozadini svega je prevrtanje Novske istine, koju Ante Milinović radi nas Novljana nije htio i mogao prekrajati – ali istina je pobijedila, pa će monografija na kraju biti i tiskana, i to ona prava!

Ovdje će i dalje biti objavljivane sve vijesti o izradi i distribuciji monografije o Bosanskom Novom – jedine, prave, koju radi jedina kompetentna osoba za to, čovjek koji je godinama istraživao i pisao o Bosanskom Novom i izradio jedinu dosadašnju Novsku monografiju, monografiju tvornice Sane.

Ovu vijest slobodno prenesite drugim Novljanima…

Post je objavljen 09.04.2008. u 09:31 sati.