Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OBNOVLJEN VATROGASNI DOM U NEBOJANU

NEBOJAN
Piše: Marin Fran

Prije tri godine pokrenuta inicijativa za obnovu, sad je već u funkciji.............

Tri su požara gasili prošle godine članovi DVD-a Nebojan. Dva je puta gorilo raslinje, a prilikom gašenja kuće morali su zvati i Javnu vatrogasnu postrojbu iz Petrinje. Članovi su bili aktivni i na ostalim poljima. Tako su radili na svom domu, asfatirali su prilaz. To su najvažniji događaji iz prošlogodišnjeg rada o kojemu je govorio Davor Aberlić, predsjednik DVD-a.

Prošle je godine za rad utrošeno oko 85 000 kn. „Ove ćemo se godine odazvati na akcije gašenja požara, provoditi aktivnosti u svibnju, raditi na pomlađivanju društva. Provest ćemo školske i ostale vježbe, sudjelovati na natjecanjima i razvijati međusobno uvažavanje. Sukladno mogućnostima nabavljat ćemo opremu. Za dvije godine proslavit ćemo i 40 godina rada.“, istaknuo je u planu za ovu godinu, tajnik Josip Aberlić.

Na godišnju skupštinu održanu u subotu, pozvali su i najstarije članove. Jedan od njih je Janko Šrkinjarić koji je bio među osnivačima. „Nakon osnutka, nabavili smo odijela, napravili smo metalnu ogradu, kupili smo tamburice i ostale instrumente. Sa malo zalaganja mogu se postići dobri uspjesi.“, istaknuo je u svom obraćanju. Sjećajući se proteklog vremena ne pamti na sreću veće požare.

Zamjenik gradonačelnika dr.Krešo Kovačiček prisjetio se nedavne prošlosti i obnove doma. „ Prije tri godine u ovoj pomoćnoj smo prostoriji razgovarali kako obnoviti DVD. Uz ovu tradiciju u Nebojanu, bila bi šteta da ideja nije pala na plodno tlo. Od tada smo Ljubo Orabović i ja u Poglavarstvu lobirali i rezultat je tu.

Nismo samo mi uložili, već su i Nebojančani. Prošle ste godine sami radili na obnovi krova. Pokazali ste što se može napraviti. Uloženo je 170 000 kn i to nije bačen novac. Vas je 58, a puno je i mladih kojima će to ostati.“, ističe Kovačiček.Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje Ljubo Orabović je istaknuo kako mu je drago da su i u Nebojanu dignuli društvo.

-„Završavamo sa skupštinama. Zadovoljan sam s radom svih DVD-a i vidi se da smo puno napravili. Zajednica je naručila 60 vatrootpornih odijela koje ćemo prema potrebama podijeliti DVD-ima, da možete biti sigurniji prilikom rada. Sve ćemo vatrogasce upoznati s novim dostignućima vatrozaštite.“, istaknuo je Orabović. Petrinjski radio

Post je objavljen 07.04.2008. u 15:09 sati.