Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PODMETNUT POŽAR?: MILIJUNSKA ŠTETA A SKLADIŠTE NESIGURNO

SLAVONSKI BROD
Piše: Boris Gajdukov

Jučer pola sata iza ponoći u podrumu zgrade doma MO Mali Pariz u Kvaternikovoj ulici u Slavonskome Brodu buknuo je požar.

Vatra je zahvatila kartonske kutije u kojima su bili upakirani dječji bicikli, dječja kolica, plastične igračke i drugi predmeti za djecu u vlasništvu privatne trgovačke tvrtke Inter Trade iz Ruščice, koja se podrumom površine 350 četvornih metara MO Mali Pariz koristila kao skladištem robe za potrebe svojih trgovina u Brodu i drugim mjestima.

Vatra je zahvatila kutije u prvom dijelu podruma, ali je hitnom intervencijom vatrogasaca spriječeno širenje plamena na ostatak podruma i zgradu doma. Policajci su utvrdili da je požar najvjerojatnije podmetnut, a štetu su procijenili na 500.000 kuna. Šteta bi bila i veća da vatrogasci nisu izišli za samo šest minuta od dojave.

Rezali vrata
– Vatru smo gasili sa sedam vatrogasaca i dva vozila, utrošili smo 3000 litara vode i vatra je bila ugašena oko 2.35 sati. Intervencija je bila zahtjevna jer smo prvo motornim rezačicama morali isjeći velika metalna vrata na ulazu u podrum, a tijekom gašenja rabili smo uređaje za odimljavanje, jer je zbog izgaranja plastike podrum bio ispunjen gustim dimom – kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivan Vuleta.

Vlasnik tvrtke Inter trade Antun Mirković kaže da je šteta veća nego što je procijenila policija, jer je većina predmeta u kutijama (koje vatra nije zahvatila) oštećena dimom i vodom.

Možda od opuška?
– Podrum sam od MO Mali Pariz unajmio prije dvije godine. Dosad nisam imao sličnih problema, ne vjerujem da je požar namjerno podmetnut, jer se u bavljenju ovim poslom nikome nikada nisam zamjerio. Prije će biti da je požar izbio slučajno, čuo sam da se kod doma noću okuplja mladež i puši. Možda je odbačena cigareta pala pod vrata i zahvatila kutije.

Po mojoj procjeni šteta je oko milijun kuna, a najveći je problem to što uskladištena roba u podrumu nije bila osigurana – utučeno je izjavio Antun Mirković. Bez obzira na to je li požar podmetnut ili je slučajan, policija traga za počiniteljem. Večernji List

Post je objavljen 06.04.2008. u 07:28 sati.