Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdica

Marketing

Frustracija

Postala sam isfrustrirana ovom svojom skolom. Zamislite koja su to gamad. Mi, srednjoskolci, moramo polagat sasvim istu drzavnu maturu kao gimnazijalci. Cekajte malo.. Upisala sam srednju skolu zato da ne bi mogla kasnije na fakultet? Ne, upisala sam ju zato sto mi se svidjela vise od gimnazije. Mogla sam ici u gimnaziju, mogli su nam prije reci.
Npr, zelim upisat pravni fakultet. A kako cu ga upisat ako mi treba visi stupanj sva tri predmeta, a ta tri predmeta (hrvatski, engleski i matematika) se vise nauce u gimnaziji. A u upravnoj skoli, matematiku se ima dva sata tjedno. U 4. razredu je nema uopce (srecom da ne idem u upravnu).
Prije se matematika nije trazila kod upisa na pravo. Sada se trazi visa razina (postoje visa i niza). Tko tu koga hebe?
Kako cu upisat pravo? Nemoguce.
Dalje, ostali predmeti su sasvim nevazni. Zasto ucim struku ako mi nece trebati? Drzavna matura ce stvoriti generaciju studenata koji nece znati nista. Mozemo birati tri dodatna predmeta. A svi su predmeti po programu gimnazije. Kako cu birati bilo koj dodatni predmet ako je nas program sasvim drugaciji.
Onda bolje da vise odustanem od skole. I onako necu moci upisat ni jedan fakultet sa znanjem koje pruza moja skola. A to bi trebala biti jedna od boljih skola..
Dakle, sto mi preostaje? Kupi knjige za gimnaziju onih predmeta koje mislis dodatno polagat, sjedni i uci.
Necu ici vise u skolu. Nas skolski sustav radi nepravedna i neskolovana ekipa. I sada ce se sva cuda psihologa sjetiti pricat kako je danasnja mladez depresivna. A kako da ne budem depresivna kad pricaju jedno a rade drugo. Necemo mi daleko stici.
Ponekad pozelim da sam se rodila u neko drugo vrijeme.
Bolje i to nego zelja da se nisam rodila..

Post je objavljen 05.04.2008. u 11:50 sati.