Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POVEČAN BROJ MLADIH I EDUCIRANIH VATROGASACA U DVD OSTRNA

OSTRNA
Piše: Jasminka Kokot-Bambić

U nazočnosti gradonačelnika Borisa Mahača, predsjednika Gradskog vijeća Ante Bauera, predsjednika Vatrogasne zajednice grada Dugog Sela Zvonka Novosela Dolnjaka, potpredsjednika Gradskog vijeća Stjepana Novosela, gradskih vijećnika te predstavnika brojnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava s kojima domaćini održavaju prijateljske odnose kao i sponzora održana je 75. godišnja Izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ostrna.

DVD Ostrna na godinu obilježava 80. godišnjicu postojanja i Društvo iza sebe ima dugu tradiciju i ustrajan dobrovoljni rad. Za to su zaslužni i današnji članovi DVD-a Ostrna kojih je prema izvješću 304 od čega 90 aktivnih vatrogasaca.Prema izvješću o radu za 2007. godinu, članovi DVD-a Ostrna sudjelovali su u Mjesecu zaštite od požara na smotri vatrogasne opreme u Dugom Selu, izvršili su pregled hidrantske mreže u naselju, sudjelovali na hodočašću u Mariji Bistrici, bili su sudionici vatrogasne taktičko pokazne vježbe u sklopu 14. dugoselskih jeseni. Osim konstantne kontrole opreme i vozila, održavanja okoliša i Vatrogasnog doma te sudjelovanja najmlađih vatrogasaca na natjecanjima, članovi DVD-a konstantno su se obučavali i polazili tečajeve u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Dugog Sela.

Na Skupštini su podijeljene i spomenice za 30, 40, 50 i 60 godina rada, te su usvojeni financijski plan i plan rada za 2008. godinu.Predsjednik VZG Dugo Selo Zvonko Novosel istaknuo je da se DVD Ostrna, kao i svih pet DVD-a koji su u sastavu Vatrogasne zajednice Dugo Selo, nalaze u stabilnoj financijskoj situaciji Zahvaljujući Gradu Dugom Selu koji sukladno zakonskim propisima odvaja sredstva za vatrogastvo, a osim toga Grad dodatno ulaže sredstva i u izgradnju domova, održavanje okoliša i slično.

U skladu s rastom proračuna, a samim tim i sredstava koja se odvajaju za vatrogastvo, napravljeni su i planovi za nabavu nove opreme, pa je tako u planu nabava cisterne za prijevoz vode koju će sufinancirati i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. Novosel je istaknuo neophodnost stalnog usavršavanja vatrogasaca što je također jedan od preduvjeta za zaštitu novih i vrijednih objekata te imovine građana.

Gradonačelnik Mahač je između ostalog zahvalio brojnim gostima na dolasku te je istaknuo važnost dobrovoljnog vatrogastva za cjelokupni društveni život naselja Ostrna koje polako postaje centar jugoistočnog dijela grada Dugog Sela. Orijentacija DVD-a Ostrna za osposobljavanjem pokazuje ozbiljnost rada u DVD-u. Kupnjom susjedno-ležeće parcele pored Vatrogasnog doma u Ostrni otvaraju se različite mogućnosti koje će u narednom razdoblju razmotriti, te ce se za budućnosti i vatrogasaca i svih stanovnika Ostrne donijeti najbolje odluke.
Predsjednik Gradskog vijeća Anto Bauer čestitao je između ostalog i dobitnicima spomenica na dugogodišnjem doprinosu i radu u DVD-u Ostrna te je istaknuo da vatrogastvo ima bezrezrvnu podršku i Gradskog vijeća i Poglavarstva. Dugoselska kronika

Post je objavljen 05.04.2008. u 08:30 sati.