Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Mesić i Sanader: Pozivnica za NATO priznanje naporima Hrvatske

Hrvatski predsjednik i premijer Stjepan Mesić i Ivo Sanader na summitu NATO-a u Bukureštu primili su pozivnicu za članstvo u Savez. Istaknuli su da dobivanje pozivnice smatraju priznanjem Hrvatskoj za učinjene napore i dokazom zrelosti hrvatske demokracije.

- Ovo shvaćamo kao priznanje za sve naše napore i za našu vanjsku politiku koja se uvijek zalagala za zajedničke vrijednosti NATO-a. Hrvatska je od priznanja i agresije na nju prošla težak i složen put, a danas želi biti aktivna članica slobodnog svijeta, radeći na očuvanju slobode, demokracije, ljudskih prava i slobodnog tržišta - rekao je Mesić obraćajući se čelnicima zemalja članica NATO-a, koji su Hrvatskoj uputili pozivnicu za članstvo.

- Bit ćemo odgovorna članica Saveza koja će u skladu s našim mogućnostima djelovati na ispunjavanju ciljeva Saveza - rekao je Mesić.

- Svaki put kada se NATO odluči na proširenje, prošireno je i područje stabilnosti i sigurnosti. U dva prethodna kruga, proširenje je dokinulo podjelu Europe. Pozivnicu u članstvo shvaćamo kao priznanje zrelosti naše demokracije i naših zasluga - rekao je hrvatski premijer Sanader.

Post je objavljen 03.04.2008. u 15:02 sati.