Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trudnjacha

Marketing

mala prodavnica užasa, happy end

mala prodavnica užasa, happy end


moram da priznam da me malo smorilo ovo pisanje o porođaju, pa ću ga zbrzati sad.

dakle, 15. decembar 2007.

kontrakcije su mi počele tokom noći da bi postale učestale ujutru. još uvek čuvam porukicu u mobitelu u kojoj sam zapisivala koliko su česte (6.58, 7.05, 7.14, 7.22, 7.29, 7.34, 7.40, 7.50, 8.01).

javila se sestri, ona pozvala doktorku, doktorka me pregledala, ginekološki, naravno. poslalo me u porodilište. DM je već bio tu. pripremili me za porođaj - čitaj obukli u razrezanu haljinu, odradili sve ono što su mi radili i u četvrtak, pregledali me opet i poslali u tzv. malo porodilište. malo porodilište je odvojena sala koja služi za porođaj uz prisustvo tate. dosta to pristojno izgleda, DM i ja smo se zezali kako podseća na američke filmove. tu sam bila od 10 do nekih pola 4, kada su me odveli u operacionu salu. toliko sam ostala jer su pokušali prirodno da me porode. to nije baš išlo, pa su u 3 odlučili da me vode na carski rez, ja između dve kontrakcije potpisah neku izjavu da pristajem da me operišu (mislim, potpisala bih i da sam đavo himself samo da mi je neko obećao da će se uskoro završiti).
ako se pitate zašto nisam uzela epidural... well, nije bilo do mene. još od četvrtka sam kome god sam stigla govorila ja hoću epidural, je l' vama to treba da kažem?, pa tako i tada. no, anesteziolog je prvo našao da imam puno masnog tkiva na leđima (ha? o_0), pa onda da imam bubuljicu baš na mestu gde treba da me ubode. mislim, kako da ne! i onda je krenuo sa pričom da može on meni da da epidural, ali da postoji opasnost od meningitisa, pa ako hoćemo da rizikujemo... naravno da smo odustali. kasnije smo DM i ja nešto dumali i došli do zaključka da je (pošto je odnedavno epidural besplatan u višegradskoj, prethodno se znalo: 150 eura za anesteziologa i niš te ne boli) verovatno hteo da mu damo neke pare. a nas dvoje oboje smotani. tako da ostadoh bez epidurala. srećom, išla sam na one pripreme, pa sam nekako izdržavala bol.

iveka su izvadili (hihi, ovo zvuči kao insert iz Aliena :lol:) u 16.05. bio je sav izgužvan, kao najslađi šarpei :))

pošto je nestalo struje (!!), lift nije radio (!!!), pa nisu mogli da me odvedu na odeljenje za carske rezove. tako da sam završila u šok sobi sa nekom babom koja je krkljala celu noć i sa dve žene koje su operisale ciste i svađale se sa sestrama. nisam imala ništa od svojih stvari sa sobom jer su mi iste odnesene u apartman (u koji sam želela da odem i to govorila svima). provela najstrašniju (i najdužu) noć u toj šok sobi, prikačena na zilion bočica, gola (jer mi sestre nisu obukle spavaćicu koja mi je stajala složena na grudima, mada me jesu pokrile sa dva ćebeta), u lokvi krvi (jer je sestra zaboravila da mi promeni uložak), znojava (jer je u sobi bilo stopedeset stepeni a sestre nisu htele da otvore prozor ni malo). i što je najstrašnije: nisam videla bebca :(

no, izjutra su me odveli u apartman i doneli mi iveka umotanog k'o kiflicu. priznajem, malo sam se bila rasplakala tad. od sreće.



i to je to. ali, kao i većina žena, i ja imam smešnu priču sa porođaja. here it goes:

kad sam prvi put bila u porodilištu, u četvrtak dakle, pregledao me je neki mlađi i ćelav doktor. posle podne tog dana pričam ja sa DM-om, pita me on: znaš li ti zorana m iz gss-a? rekoh, znam, bili smo zajedno u vašingtonu svojevremeno, na nekom seminaru i super se proveli. čak me je vodio i u gej bar :D
elem, kaže DM kako ga je sreo na stepenicama, pitao ga zoran da li se znaju odnekud, DM rekao da se znaju iz gss-a. pa otkud ti ovde, devojka mi se porađa, pa ja radim ovde, evo ti broj telefona ako nešto zatreba. i još mi kaže DM kako je zoran ćelav. ja se tu oduševim, kažem: pa mene je zoran izgleda pregledao!
čuli se u petak sa njim telefonom, ja ga podsetila da smo bili zajedno u vašingtonu, on se baš obradovao, reče mi da će me najverovatnije on porađati ako kolegijum u ponedeljak odluči da moram na carski rez. ma sve pet.

no, krenu meni taj porođaj u subotu. dođe onaj ćelavi doktor, zoran kako ja verujem, reče mi: o pa mi se znamo.
znamo, znamo :)
od četvrtka.
ma ne, iz vašingtona :)

on ostade malo zbunjen, ali ništa ne komentariše, verovatno misli luda žena. pogleda moj karton, pita me što sam ja ono beše bila tu u četvrtak, ja mu objasnim, sve vreme mu govoreći ti. on meni persira, ja mu rekoh: nemoj da mi persiraš, molim te. okej, prestade čovek da mi persira. odvedoše me u malo porodilište, kaže zoran da će doći uskoro da me pregleda. ja sva presrećna kažem DM-u kako je zoran dežuran i kako će me on porađati i kako je možda bezveze što mu nisam persirala, ipak je on tu na poslu. složi se DM da to nema smisla, te da bi trebalo ubuduće da mu govorim Vi.
posle nekog vremena, dođoše tri lekara u malo porodilište (lekari se, đuro, kreću u trojkama), dve lekarke i zoran.
dobardan, dobardan, kako ste, dobro sam.
vidim ja da me DM čudno gleda. pregleda me jedna od doktorki, neće skoro. odoše lekari, DM se okrete ka meni: sanja, ali ovo NIJE zoran.
kako, molim?!?

dođe sestra, koja se usput javlja na mobitel i izvinjava što ne može duže da priča jer je (and i quote) na biznisu.
izvinite, kako se zove lekar koji me je pregledao?
jakovljević.

[jakovljević? jakovljević?!? pa, zoran se ne preziva tako!]
joj, možete li da mu se izvinite, ja mu sve vreme govorim Ti, pomešala sam ga sa jednim svojim poznanikom.
[kakvo neuverljivo objašnjenje - pomešala ga sa POZNANIKOM, ej! mislim, kakav mi je to poznanik kad ne znam kako izgleda]
ma, nemojte da brinete, on je pozitivac.

prođe neko vreme, dođe opet trojka, ovaj put me jakovljević pregleda.
i sad ja tako raskrečena pokušavam da se izvinim čoveku između mojih nogu.
obraćam se glavi koja povremeno proviri odozdo: ja bih da vam se izvinim, sve vreme vam govorim ti, pomešala sam vas sa jednim svojim poznanikom.
pozitivac odozdo odgovara: ma, nije problem :)

posle, dok sam ležala u apartmanu, obišao me je zoran.
on i jakovljević uopšte ne liče.
osim što su obojica ćelavi.

ova epizoda bi se mogla nazvati: all bold men look the same to pregnant women :)))



btw, milica je prvih dana izgledao kao mali vanzemaljac. cerek










Post je objavljen 03.04.2008. u 14:42 sati.