Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/humani

Marketing

Motivi za humanitarne aktivnosti

Ovih dana je 'na svim ' vijestima jedna sekta ( odvojena grupa vjernika ) u pravoslavnoj Rusiji , dosta blizu Moskve ( čini mi se ), koja se sakrila doslovno u rupe. To su neke pećinice u šumama , dosta vlažne i dosta male , uglavnom zemljane .

Razlog zašto su se sakrili tamo je što su izgleda vrlo snažno doživjeli neka učenja o tzv. 'smaku ' ili ' svršetku svijeta'. Njihova reakcija na ta vjerska učenja i predviđanja, je bilo skrivanje u rupe . I to doslovno!
Da li je u pitanju bio samo strah , ili što već , činjenica je da su pobjegli i sakrili se od kompletnog društva u kojem žive i da su se ( svjesno to ponavljam ) - doslovno sakrili u rupe !

Potpuno kriva reakcija ! Moguće da je u pitanju i neobrazovanost i neinformiranost i manipulacija od strane vođa ...ali u krajnosti - potpuna kriva reakcija.

Po mom razmišljanju , čak da smo isto tako uvjereni u skori ' smak' kao zabludjela grupa, to ne treba biti razlog za bijeg. Vjerska uvjerenja , ako su pravilno postavljena su, i mogu nam biti , snažan motiv za uključivanje u humanitarne i društvene probleme . a ne za bijeg od njih .

Skrivamo li se i mi od društvenih problema i izazova u nekim svojim rupama ? ( Nadam se ne i doslovnim ) Treba izaći iz njih , kao i ovi u Rusiji . Treba izaći na svijetlo !



Post je objavljen 02.04.2008. u 23:08 sati.