Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

NATO na summitu predstavio online tv-kanal

NATO je danas, prvog dana početka Sastanka na vrhu Saveza, predstavio vlastiti online televizijski kanal kojim teži jačati svoju misiju u Afganistanu i suprostaviti se ekstremističkim skupinama koje su odavna shvatile moć internetskih portala.

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer objasnio je da je cilj pokretanja online televizijskog servisa vijesti suprostaviti se skupinama ekstremista koje su brzo i uspješno naučile koristiti se novim medijima.

- Kad je riječ o videu, NATO je bio još u Kamenom dobu u trenutku kad sam preuzeo dužnost -ocijenio je de Hoop Scheffer.

Zbog svojih zastarjelih metoda komuniciranja s javnošću, NATO je nerijetko bio kritiziran jer nije uspijevao suprostaviti se djelovanju ekstremističkih skupina koje su na web stranicama objavljivale video snimke o stvarnim ili lažnim pogreškama NATO-a u Afganistanu.

NATO trenutačno ima 47.000 ljudi u Međunarodnoj misiji u Afganistanu - ISAF koji trebaju vratiti mir i sigurnost u tu zemlju nakon svrgavanja talibanskog režima 2001. godine.

Internetski tv-kanal namijenjen je široj javnosti i medijskim proefesionalcima, kojima je dopušteno 'skidati' tv snimke. Čelnici NATO-a odbacuju kritike da je svrha online-televizije obavljati propagandu kojom će Savez poboljšati svoj imidž. Tvrde da je njihova strategija postaviti mobilne video ekipe u Afganistanu koje će brzo i što točnije izvejštavati o događajima u toj zemlji.

Novi video kanal može se pratiti na adresi www.natochannel.tv .
Tu se mogu naći informacije o proslavi Nove godine u Afganistanu te o akciji pošumljavanja tim povodom, uključiti video-blog glasnogovornika NATO-a Jamesa Appathuraija ili doznati kako su tekle pripreme za summit u intervjuu što ga je dao rumunjski predsjednik Traian Basescu.

Post je objavljen 02.04.2008. u 21:07 sati.