Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/giasnape16

Marketing

5 poglavlje****

U ponedjeljak smo imali Skrb ,blok sat sa Gryffindorima,Travarstvo sa Hufflepuffima i Čarolije sa Rawenclavima,isto blok sat.Hagrid je ovoga puta doveo testrale.Znala sam za njih jer mi je ujak pričao o njima kad sam ih vidjela na maminom grobu.Imala sam sedam godina i otišla sama na groblje.Nije bilo daleko od naše kuće tako da sam sama mogla ići kad god sam htjela.Kad sam došla,na najljepšem mjestu ispod hrasta odmah kraj spomenika ,stajao je jedan takav stvor,samo manji od ovoga što ga je doveo Hagrid.
-Djeco ovo je testral-pokazao je na tog stvora kraj drveta.Neki su počeli mumljati da ništa ne vide.
- Vide ih samo oni koju su svjedočili smrti neke osobe ili prihvatili smrt-time ih je umirio ali su ipak neki mumljali jer ih ne mogu vidjeti.Primjetila sam da Harry ima ljutito lice.Trebalo bi im biti drago što ga ne vide.Učili smo hraniti ih.Hagrid je donio mesne odreske tako da smo ih hranili a mogli smo ih i jahati.Harry i ja smo došli do jednog tek rođenog.Primjetila sam da teško diše a iz uveta mu curi krv.
-Gia jesi razmislila za ono?-upitao je malo tiše.
-Jesam i želim se pridružiti.Samo ne želim da to ujak sazna.-
-Ne brini neće.Danas ću ti poslati patronusa i dati ti lozinku.Imali smo male promjene.Sumljamo da nas neko prati i špijunira,tako da smo promjenili prostoriju.-rekao je digao se i otišao Ronu i Ginny-napokon sam saznala kako se cura zove.Vratila sam se onom ozlijeđenom testralu i nežno ga podragala po toj rani.Maknula sam ruku i zamijetila da krvi više nema.O moj Bože!Što se to događa?Sat je taman završavao i ja sam potrčala ravnatelju u ured.
-Pohane banane-rekla sam i brzo se popela gore.Hvatala sam dah dok mi se vid maglio?Što se to dešava samnom?Prvo Expeliarmus,sad ovo nestajanje krvi.....
-Ravnatelju da li je slobodno?-pitala sam brišući suze.Provirila sam i vidjela da ga nema.Umjesto da se vratim na sat Skrbi otišla sam na jezero i sjela na neko deblo kraj drveta.Gledala sam u tu svoju ruku što je maknula krv kao da ju nije ni bilo.Odjednom mi je prišla neka cura sa nekim dečkom.
-Oprosti,nisam znala da je zauzeto.Sad ćemo mi otići-rekla je i krenula nešto tražiti po torbi.Okrenula sam se i vidjela Alex-cura iz Rawenclava ,a dečko je bio Alex...vidjela sam ga jednom sa Leah.
-Nema problema,ja idem,ionako kasnim na sat-rekla sam pomalo ljutito jer nigdje nisam imala mira.
-Čekaj idem i ja ..-ali je stala jer sam ju zaustavila rukom
-Nema potrebe,mogu sama-pogled mi je bio uperen u Alexa koji je upravo završavao pismo.Stala je a ja sam samo produžila u staklenik.Sadili smo neku biljku.Biljke i ja smo dva različita pojma.Dok sam ja tako mislila kako ću je zasaditi prišla mi je neka cura i samo ju pokrila zemljom.
-Trebaš ju nježno posipati zemljom i tada će početi da raste
-Tnx.Gia-pružila sam joj prljavu ruku
-Lucinda Lockhart-rekla je
-Jesi ti Matildina sestra?-upitala sam sjetivši se prošlog ljeta
-Da ,kako znaš?-rekla je dok smo izlazili iz staklenika
-Pa upoznala sam ju prošlog ljeta dok su tvoja mama i ona dolazile na sastanak smrtonoša kod mog ujaka.-rekla sam pomalo ogorčeno.Btw ni njega nisam vidjela cijeli dan.Moguće da je otišao negdje.Dan sam završila tako da sam Slytherinu donjela 20 iz izvođenja čarolije Accio.
*************************************************************************************************
Bacila sam se na krevet u ženskoj spavaonici.Potom se ustala,otišla pod tuš,raspustila kosu ,obukla trapke,crvenu kratku majicu sa nekim naslovom i tenisice.Dok sam se češljala stigao mi je Harryev patronus.Sastanak je bio u Vrištavoj daščari,a lozinka Flamell.Također je rekao da će me netko od njih čekati ispred da me uvedu.Lozinka je bila za one članove koji me još nisu vidjeli.
Uzela sam štapić i automatki se sjetila ona dva lila pisma što su još stajali na stolu.U sobu su ušle Anna i još neka djevojka.Pozdravila sam i odjurila sa pismima.
Ispred dvora su me čekali Draco i Lucinda.
-Brzo idemo dok nije došao?-potiše je govorio Draco obazirući se oko sebe
-Tko?-upitale smo u isti glas
-Sayler-rekao je –ne smije nas vidjeti,ubiće nas-rekao je povukao nas za ruke i brzo odveo do Vrištave daščere.Svi su bili tamo.Bilo nas je oko 50.Učili smo patronuse i vježbali Expeliarmus.Pošto mi dobro idu čarolije naučila sam patronusa u pola sata.Stvorila sam vuka.
-Baš kao Jamesov animagus-rekla sam dok nas je Harry obilazio.
-Tko je James?-upitao je.Sjeli smo na neki stolac dok su ostali vježbali.
-James je moj dečko od prošle godine kad sam išla u Durmstang,a to što sam prebačena u Hogworts ne smeta u našoj vezi.Crn je,visok i jaako sličan tebi.Čak igra kao tragač kao i ti.
-Koja slučajnost-rekao je i otišao dalje obilaziti.Sjetila sam se onih pisama te ih krenula čitati.
-Gia,ajde samnom vježbat Expeliarmus-Draco me prekinuo
-Ma sutra ću ih pročitati.-pomislila sam i otišla njemu.Bacajući Expeliarmus Draco je stao i žalosno gledao u mene.
-Ne opet.-prosiktao je.Svi su gledali u mene.Bila sam sva mokra.Kosa mi se cjedila kao i odjeća.
-Osuši-viknula sam i ponovo bila suha-šta je ovo bilo?
-Gia moram ti nešto reći-odvukao me u stranu.-Ti i ja ,a možda i još neko od njih imamo moći.....Gledala sam ga u čudu
-De molim te ne lupetaj gluposti.-rekla sam i počela se smijati
-Istina je.-pokušavao mi je objasniti-prije nekoliko dana sam primjetio da svaka čarolija bude drugačije bačena iz mog štapića.Prvo sam mislio da ne radim dobro i vježbao sam stalno...ali kad smo se onda gađali Expeliarmusima,znao sam da nije slučajnost.Poslije tog događaja dobio sam dva pisma.Lila boje.Nisam otvorio odmah nego kasnije i jako zažalio zbog toga.Pisalo je u prvom pismu od Saylera da ćemo jednog dana biti ubijeni.Da sam trebao to otvoriti odmah čim sam dobio jer onda ne bi imao ovu moć mjenjanja čarolija.Drugo je pismo bilo od moje majke.Rekla je da se bolje pridružim Voldemortu jer je Sayler veća opasnost od njega.
-Slušala sam sve to ne vjerujući svojim ušima.Da li ujak Snape ima veze s tim?Da li i ja imam kakvu moć?



Post je objavljen 01.04.2008. u 21:26 sati.