Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bush: Veselim se posljednjem službenom susretu s Putinom

Američki predsjednik George Bush danas se u Ukrajini susreo s kolegom Viktorom Juščenkom te je izjavio kako se veseli svom posljednjem službenom susretu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom koji se pokazao snažnim čelnikom i koji mu se "sviđa".

Bush, koji je kao i Putin na kraju svog drugog predsjedničkog mandata, izjavio je nakon svog prvog susreta s ruskim čelnikom 2001. da mu vjeruje nakon što je "upoznao njegovu dušu". Kritičari su ismijali tu izjavu nazvavši je naivnom kada je bivši KGB-ovac Putin poduzeo korake koji su ograničili demokratske slobode u Rusiji.

Bush danas nije rekao ništa o povjerenju, ali je branio svoje simpatije prema Putinu izjavivši da je važno za svijet da Sjedinjene Države imaju radne odnose s Rusijom.

- To će biti moja posljednja šansa da se nađemo oči u oči - rekao je Bush na konferenciji za novinare s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom govoreći o susretu s Putinom koji će se održati tijekom sljedećeg vikenda u Sočiju.

- Radio sam s njim osam godina. Imali smo vrlo zanimljiv odnos. Sviđa mi se. On je snažan čelnik Rusije - kazao je George Bush.

Post je objavljen 01.04.2008. u 14:56 sati.