Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nisnepisem

Marketing

Nema sira!

...ali ima palačinki

Pizze su ovdje lose. Vrlo lose. Dapace, pojma nisam imao da pizza moze biti tako losa. Zapravo lazem, ona koju sam onomad probao u Veneziji dala je naslutiti da pizze mogu biti grozomorne. I sto je najcudnije, Kinezi inace jesu majstori za napraviti dobro tijesto, tako da ne shvacam zasto je i tijesto bilo najgore koje sam ikada probao. A ne razumijem ni zasto nisu u stanju staviti na istu paradajz sos…mozda zato sto ga ne koriste….a paradajza imaju…pa zasto onda pobogu ne koriste paradajz sos? Cinjenica je da za pizzu treba i sir. A nema ga. Pa zasto? Mozda zato sto ga ne jedu. Poceli su ga uvoziti, ali i dalje je prilicno skup, prilicno los, a ionako ga niko i ne kupuje jer im je bolji dofu. D’oh. Tradicionalno nisu pili ni mlijeko (goveda se koriste za rad i meso), ali isto je danas uglavnom preko supermarketa prodrlo medju uobicajene manirnice (za sto me, iskreno, zabole), sto se ne moze reci ni za jedan od mlijecnih proizvoda, lazem, ima jogurta, koji je bez iznimke sladak, a dusa pati i srce cezne za kiselim jogurtima, kefirima, vrhnjima, sirevima; mekim, tvrdim, ocjim, svjezim, kozjim, suhim, pljesnivim, smrdljivim…..tesko ovo zivot…..nego ja zabrazdio a poceo pricati o picama, mora se priznati da ih se moze naci u prilicnim kolicinama, pogotovo ako se covjek malo potrudi…ah ne pardon, poceo pricati o pizzama….dakle za pizzu treba i kakva dobra sunkerica ili barem posteni suhomesnati proizvodi (zahirio sam, umirem od smijeha na svoje vlastite katastrofalno debilne fore). Nedo vam bog da probate kineske sunkerice, hrenovke ili nesto slicno (“…gospodine Žmurko, mislite li da je humor na blogovima, primitivan, nizak i opcenito na ulicnom nivou?” hihihihihi), mislim da nista gore od toga u zivotu nisam opcenito na probao. Imaju okus kao da ih rade od izbljuvaka rahiticnih stakora iz radioaktivne kanalizacije (ovo bi Riba mnogo bolje) pomijesanih s otpadnim vodama industrije poliakrilnih boja i lakova. Jos je to vise zabrinjavajuce kada se covjek sjeti da se one unas rade samo od najgorih otpadaka i smeca, a i dalje su barem dvjestopedeseticetiri puta bolje. Pa sto onda ovi dodjavola stavljaju u njih??!!
Opcenito ce skoro svaki pokusaj Kineza da se uhvate nekineske hrane umjesto jestivoscu, rezultirati zabavnoscu. Tako su na slikama i u filmovima vidjeli da se na sredinu pizze stavlja maslina, ali zasto da se covjek zamara kupovanjem necega uvoznog, kad i mi konja za trku imamo pa mozemo recimo staviti kinesku datulju (tzv. jojobu). Za neupucene, mozda pomalo i nalikuje, ali slatkasti okus uistinu nema nikakve veze s maslinom.
Moglo bi se sad nastaviti s laznim vinima, viskijima, cokoladama, i svom silom drugih proizvoda kojima je svima zajednicko da su napravljeni tako da izgledaju kao zapadnjacki uzori, ali pritom je zanemaren problem okusa (sto je zapravo sasvim logicno, trziste za takve stvari stvoreno je prodiranjem zapadne pop kulture, prvenstveno filmova, tako da ce i potrosacima iste, jedini kriterij biti izgled hrane), ali mislim da su mi ipak najdrazi sendvici: umjesto kiselih krastavaca, svjezi, umjesto sunkerice, njihova verzija hrenovke (okus vidi gore), ali time jos nisu ispucali sve adute iz rukava, jer znaju da mora ici i feta sira, pa su se dosjetili da izrezu palacinku u kvadrat i stave je na sendvic da glumi sir.
I ko onda kaze da nema sira...


Post je objavljen 01.04.2008. u 10:15 sati.