Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Zagrobni život hrvatskoga novinarstva


Ne, to više nije sumrak, to je zagrobni život hrvatskoga novinarstva.

Još u prosincu 2005-e u tekstu Odvjetnik Ante Gotovine Ivo Farčić zastupa i Antu Rosu, Ljubu Grepu, i Jozu Lauria Grgića napisao sam:

Jedna, za sada nepotvrđena informacija, da je u društvu Ante Gotovine i Joze Lauria Grgića sve do njihova uhićenja, bila i jedna ženska osoba iz Hrvatske (koja se za samog uhićenja navodno zatekla na WC-u), možda daje naslutiti da ni samom Gotovini nije puno stalo da se sazna tko ga je, kako i zašto "odradio", da se, između ostalog nebi potvrdila i ova škakljiva okolnost njegovih posljednih sati lagodnog bježanja.

45 lines, 15. 12. 2005.


Par dana kasnije stigla je neslužbena potvrda iz Večernjeg lista:

Jedne vruće rujanske noći na Kanarima, general Gotovina poželio je javiti se Dunji, pa je s mobitela strane državljanke, pretpostavlja se bliske obitelji, kratko nazvao suprugu.

Davor Ivanković, Petar Grubišić, Večernji list, 21. 12. 2005.
...

Vidim da se 45 lines čita, čim je Večernji list u igru oko Ante Gotovine prvi put uveo žensku osobu koja je s njim bila na Kanarima. Istina, na ovom je blogu neki dan pisalo da je ženska osoba s njim bila u trenutku uhićenja (odnosno baš u tom trenutku se nalazila na WC-u, pa nije uhićena već je iste večeri stigla nazvati Gotovinine prijatelje u Zagreb i javiti im što se dogodilo).

Večernjakovci tvrde da je riječ o stranoj državljanki, prijateljici obitelji Gotovina, da bi se izbjegle sumnje kako je riječ o ženskoj osobi s kojom je, odbjegli general moguće, bio intimno povezan. Moji izvori ne isključuju mogućnost da ta osoba ima i strano državljanstvo, ali ni varijantu da je porijeklom Hrvatica.

45 lines, 21. 12. 2005


Trebalo je proći skoro dvije i pol godine da se investigativni tim Jutarnjeg lista dočepa knjige Carle Del Ponte, pa da otkrije isto:

Gotovina je na Tenerifeu “uhićen u društvu prekrasne žene”, piše Del Ponte, ispod žita provlačeći dvojbu nije li Dunja Zloić namjerno dala uhvatiti muža koji je u bijegu s drugom. (Inoslav Bešker)

..

Identitet žene nije objavljen zbog zaštite privatnosti


ZAGREB - Kad je uhićen 7. prosinca 2005. na Kanarskim otocima, Gotovina je “bio u društvu predivne žene”, piše Del Ponte. Informacija o ženi je iznenađujuća jer na snimci uhićenja, koju je distribuirala španjolska policija, sjede samo Gotovina i Jozo Grgić. Za stolom su četiri stolca, ali samo dva čovjeka, dva tanjura, dvije čaše za vino... Informaciju o misterioznoj ženi pokušali smo provjeriti i jedan izvor, upoznat s akcijom uhićenja, to je i potvrdio. - Da, bila je s njime i jedna žena, ali ne znam tko je ona. Svima nama je bilo objašnjeno da španjolska policija to neće javno obznaniti zbog zaštite privatnosti - kaže upućeni izvor koji je želio ostati anoniman. Gotovinin branitelj Luka Mišetić informaciju o ženi smatra “prljavom podvalom Carle Del Ponte”. - Ništa joj ne vjerujem. Da je ondje bila žena, snimka bi to pokazala- kaže Mišetić. (T. Krasnec)

Jutarnji list, 01.04.2008


Dragi moji čitatelji, otkrio bih vam o kojoj se to ženi radi, ali to ne bi imalo smisla "jer Peratović piše besmislice, izmišlja", a i "usporava približavanje Hrvatske euroatlanstkim integracijama". Uz to, izvori koji su mi pred više od dvije godine dojavili ovu ekskluzivu pod strašnim su pritiskom SOA-e o čemu je obaviješten i predsjednik Vijeća časti HND-a Dragutin Hedl, pa da poštedim izvore daljnih muka s Karamarkovom ekipom, uskratiti ću vam daljnje infoe o Gotovininoj prijateljici s Tenerifa.

Moguće da i EPH-ovi novinari uskrsnu, samo kad suvlasnik EPH Ninoslav Pavić i ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko razvrgnu brak iz interesa, pa Vam otkriju ovaj podatak.

P. S. Zna li tko jesu li okončani pregovori Pavića s familijom Erceg-Ivančić o epehaizaciji utrnulog ferala?

P.P.S. Evo i prigodnog songa
HEROES DEL SILENCI...




Post je objavljen 31.03.2008. u 23:35 sati.