Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/globeosvocin

Marketing

Tradicionalna izložba gljiva

Naša škola i mjesto stanovanja Voćin smješteno je na obroncima Papuka. Okruženi smo prekrasnom prirodom i na vratima smo Parka prirode Papuk.
Na Papuku je raznolikost gljiva koje okolni stanovnici koriste u prehrani velika, pa je naša škola u suradnji s Parkom prirode Papuk odučila održati izložbe gljiva.
Izložba gljiva u Voćinu održava se već nekoliko godina.
Prva izložba gljiva održana u Voćinu bila je 2004. godine kad je prikupljeno dvjestotinjak različitih vrsta.Prikupljanje i izložbu gljiva inicirali su naši učitelji: Džemal Kurbašić, Vladimir Janečić, Stjepan Filić. Područje sakupljanja gljiva prostire se na više većih lokacija oko Voćina, koje su obuhvaćene parkom prirode zbog čega je sakupljačka ekipa podjeljana u više grupa predvođenih učiteljima i rendžerima PP Papuk.Osim pri sakupljanju gljiva, učenici naše škole redovito sudjeluju i pri postavljanju izložbe.Nakon determiniranja gljiva učenici popisuju vrste gljiva, jestivost gljiva, latinski naziv i porodicu.Dobivene podatke statistički obrađuju, izrađuju prezentacije o jestivosti gljiva kojima educiraju lokalno stanovništvo o ovom izrazito važnom “šumskom mesu.”

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 28.03.2008. u 13:00 sati.