Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framari

Marketing

Proslava prve godišnjice rada Prihvatilišta

Proslava prve godišnjice rada Prihvatilišta

Prvo i zasad jedino riječko prihvatilište za beskućnike "Ruže sv. Franje" našeg bratstva, osnivača i provoditelja projekta, skromnom proslavom obilježilo je danas prvih godinu dana rada. Prijepodnevni program održan je u bivšem kinu Croatia dok je navečer u crkvi Sv. Romualda i Svih svetih na Kozali slavljena misa zahvalnica a potom održano i druženje volontera i korisnika.


Na proslavu prvog rođendana kuće beskućnika, pozvane su brojne institucije koje mjesečno financiraju rad s beskućnicima, u prvom redu Riječka nadbiskupija, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, te donatori koji nesebično pomažu prihvatilište prilozima u novcu, hrani i kućanskim potrepštinama. Upriličena je i prodajna izložba radova volontera i korisnika Prihvatilišta.


Proslavi su nazočili brojni suradnici iz riječkog Centra za socijalnu skrb te prihvatilišta za beskućnike u Splitu i Zadru, čiji su predstavnici čestitali prvu godinu rada i potaknuli sve ljude s velikim srcem za potrebite na daljnju ustrajnost. Svima njima uručene su zahvalnice, koje je dobila i većina od gotovo 200-tinjak volontera koji su u proteklih godinu dana iz dana u dan pomagali i dalje pomažu s ciljem integracije beskućnika u društvo.



Veliku pozornost okupljenih privukao je dokumentarni film "Korica kruha" o beskućništvu u Hrvatskoj autora Dražena i Kristine Bušić, bračnog para i pionira rada s beskućnicima u Hrvatskoj, koji će uskoro biti prikazan i na nekim festivalima u inozemstvu, kao i na državnoj televiziji.


Prihvatilište priprema izlazak časopisa "Ulične svjetiljke" koji će uređivati i prodavati beskućnici te volonteri koji rade u Prihvatilištu koje je u proteklih godinu dana otvorilo svoja vrata i ponudilo smještaj, prehranu i resocijalizacijske programe ljudima bez krova nad glavom, kojih je do danas tu boravilo čak 70, pretežno muškaraca iz svih krajeva Hrvatske ali i šire, mahom iz BiH.


Post je objavljen 28.03.2008. u 12:16 sati.