Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/byheavyfool

Marketing

TRACY McGRADY

Tracy Lamar McGrady "T-Mac" jr. (24. svibnja, 1979., Bartlow, Florida)američki košarkaš.Trenutačno igra za i}}Houston Rocketse.Zabija preko 30 koševa po sezoni.Image and video hosting by TinyPic

Rana Karijera

Tracy McGrady košarkašku karijeru je započeo u "Mt. Zion Christian Academy". Tracy nije pohađao fakultet ,ali je zato neko vrijeme igrao u na sveučilištu u Kentuckyju. Istaknuo se u Reebok ABCD kampu u kojem su bili najbolji igrači sveučilišta. Proglašen je i najboljim sveučelišnim igračem od magazina "USA Today". Postao je poznat američkoj javnosti nakon nastupa na Adidas ABCD kampu. Na NBA Draftu izabran je kao 9 u 1 krugu od strane Toronto Raptorsa. Chicago Bullsi su htijeli zamjeniti Scottia Pippena za McGradyja, što bi se i dogodilo da Michael Jordan nije objavio kraj svoje karijere.


NBA

McGrady je u Raptorsima svake sezone bio bolji i bolji, pa je tako dobivao veče minutaže i bolje brojeve. Njegov suigrač, a ujedno i rođak je bio Vince Carter. 2000 godine na NBA All Star natjecanju u zakucavanjima McGrady je čak i asistirao Carteru, na kojem se i sam natjecao. U Torontu je McGrady bio zadužen za asistitencije, a Carter za postizanje koševa. U Torontu je imao prosjek od 7 koševa po utakmici. 2000 godine McGrady je "tradean" Orlando Magicu. U Orlandu je McGrady bio suigrač našeg Gorana Giričeka. McGrady je proglašen za igrača koji je najviše popravio svoju igru. 2001/2002 sezone Tracy je upisao 32.1 koš po utakmici. Upisao je 62 koša na utakmici protiv Washington Wizardsa 2004 godine te postao 4 košarkaš koji je uspio zabiti više od 60 koševa. Te je godine Orlando proživio najgoru sezonu, te je sam McGrady priznao da nije davao 100% svoje snage. Te je godine dogovorena zamjena u Houston Rocketse.Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

McGradyijev suigrač je postao najviši igrač u NBA-u Yao Ming. Prva je sezona počela slabo za Houston, ali u sredini sezone trener Jeff Van Gundy uveo je neke promjene te je McGradyija poslao u napad a Minga u obranu, što je pomoglo Rocketsima u pobjedi protiv San Antonio Spursa. Houston Rocketsi su ušli u doigravanja ali su zaustavljeni u prvom kolu protiv Dallas Mavericksa. 2005/2006 sezone McGrady je propustio 8 utakmica zbog ozljede leđa. Nakon povratka na terene McGradyja su morali nosilima iznositi u poluvremenu protiv Denver Nuggetsa, te je primljen u bolnicu. Iako ozljeđen, Tracy se ponovo vratio na terene ali nije mogao završiti niti jednu utakmicu do kraja. Zanimljiv je podatak da sve utakmice koje McGrady nije igrao, Houston nije pobjedio. U 2006/2007 sezoni, "The great wall of China" Yao Ming se također ozlijedio, tako da su sve nade položene u McGradyja koji, iako nije mogao zabiti, odlično je asistirao tako da su i bez Minga Rocketsi uspijeli ući u doigravanja ali su opet u prvom kolu izgubili protiv Utah Jazzersa. McGrady je trenutno pod ugovorom koji ga drži u Houstonu do 2010.





Privatni život

McGrady ima troje djece sa svojom ženom CleRendom Harris. Poslijednje dijete mu se rodilo u poluvremenu utakmice protiv Utah Jazza, te je Tracy molio da otiđe u bolnicu.





Statistika [uredi]
Utakmica-704
Od prve minute-564
Minute-24,616
Koševa iz igre(%)-44%
Trica (%)-35.1%
Slobodnih bacanja (%)-75.1%
Odbijenih lopti-4,390
Asistencija-3,254
Koševa-15,837
Blokova-707
Ukradenih lopti-954
Izgubljenih lopti-1660

Post je objavljen 23.03.2008. u 12:04 sati.