Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/amerikanac

Marketing

Gdje su nestala jajca?

Tema danasnjeg posta bit ce jajca (doduse ne Uskrsna:-)

Jucer zaprimismo u bolnicu 50 godisnjeg Hispanoamerikanca sa teskom upalom pluca i prije nego sto smo uspjeli uzeti potpunu povijest bolesti, morali smo ga intubirati i staviti na respirator jer mu se stanje rapidno pogorsalo.

Nakon stabiliziranja pacijenta, zamolismo sestru da stavi urinarni kateter kako bismo mogli pratiti kolicinu izlucenog urina. Nakon procedure, sesta se u prolazu nasali kako zavidi nasem pacijentu jer nema nijednu dlacicu na tijelu i sto bi sve ona dala da je njena koza tako glatka (jadnica ostavlja bogatvo na brazilske ili sto ja znam koje druge voskove u kozmetickim salonima).

I naravno, kakvi bi mi to bili doktori da ne pregledamo pacijenta. Dakle, nalaz je slijedeci: lice = niti jedna dlacica (naravno nema ni folikula, dakle covjek se nije brijao), pazuh = niti jedna dlacica, prsa = nista, genitalno podrucje = 20-30 dlaka, noge = nit jedne dlacice. Zanimljivo, zar ne?

Kako i vrapci na grani znaju da su dlake na tijelu produkt androgena (testosterona), a kojeg kod muskaraca luce testisi, pregledasmo mi i te organe. Kad gle cuda: u mosnjama nema nista. Nothing!?

Zbunjeni pocesmo razradjivati moguce scenarije: od trauma, torzija testisa, tumora, mogucih operacija i slicno. Kako pacijent nije mogao dati nikakvu informaciju, prava osoba za takva pitanja je bila njegova zena.
Ona, amerikanka osrednjh godina po zanimanju sekretarica u firmi "odusevila nas sa svojim odgovorima: po njoj nije on nikada imao nikakvih problema s " tim stvarima". Nikakvih trauma, tumora, operacija i slicnog. Uredno je on obavljao svoje bracne duznosti. Ona nikad nije primjetila da on nema testisa. Nikada se on nije njoj pozalio da mu nesto fali.

To sto nema dlaka to se njoj jako svidja jer ona ne voli dlakave muskarce. Naravno, nikada se covjek nije obrijao u svom zivotu, ali to njoj nije bilo cudno.

Najveci biseri tek slijede:
1. Covjek je uredno godinama isao kod svog doktora i kod nekih drugih specijalista, no niko nikad nije nista primjetio.
2. Oni imaju dvoje djece. Tko li je sretni tata?

Na kraju razgovora zena ce meni poluzabrinuto: A, gdje su nestala njegova jajca?! Na to pitanje medicina ce pokusat odgovoriti nakon nekoliko dijagnostickih testova.

No ja sam jos uvjek zapanjen kako je moguce da neko dogura do 50 godine zivota a da nitko ne primjeti kako mu fale kljucni organi.

Izgleda da je sve moguce, nakon ovog dozivljaja nista me vise nece iznenaditi.








Post je objavljen 23.03.2008. u 02:52 sati.