Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/worldisonlymine

Marketing

KAKO UHVATITI KAIROSA?

Kod starih Grka, Kairos je bog sretnog trenutka. Na glavi ima samo jedan čuperak kose za koji ga moraš uhvatiti kada projuri pored tebe. Veoma je brz i treba reagirati trenutno jer nitko ne zna kada će opet doći prilika da uživaš u svom sretnom trenutku.

Zašto sam odlučila opet pisati na blogu i to baš o Kairosu?

Dva su razloga:

Prvi je da mi je Kairos postao simpatičan od kad sam prvi put čula za njega i u mojoj glavi izgleda kao mali lukavi patuljak sa mudrim i pronicljivim očima. Čudno zvuči ova rečenica ali mislim da svatko od nas ima u svojoj glavi spremljene neke likove, bar Snjeguljicu i Pepeljugu iz vremena kad je bio klinac. Pa tako imam i ja spremeljenog Kairosa.

Drugi razlog je što me lupila u glavu činjenica o prolaznosti života. Svi mi znamo da je život prolazan. Susreli smo se sa smrću voljene osobe ili jednostavno oduvijek znamo da nećemo živjeti zauvijek... Bar ne tu u ovom fizičkom svijetu... Ali to ponekad zaboravljamo. Uđemo u monotoniju života koja nas sve manje zadovoljava. I zato moramo tražiti svoje sretne trenutke. Život se sastoji od sitnih sretnih trenutaka. Spektakularne stvari ne događaju se sveki dan i ako čekamo na takvo nešto... postajemo tužni....

Ljudi se često zbog jedne strasti u životu odriču druge. Život je takav, moraš raditi ustupke. Ali moramo i riskirati i pogriješiti da bismo shvatili. To je škola života.

Svatko lovi Kairosa na svoj način.... Uhvatila sam danas svog Kairosa... Slušala sam riječi James Blunta u jednoj njegovoj pjesmi.... Tih par minuta koliko pjesma traje odvojila sam samo za sebe i pustila da me obuzmu osjećaji... prolazili su me srsi... .i pisala sam na blogu....bili su to trenuci moje male srećice... a dan još nije gotov...
Post je objavljen 22.03.2008. u 10:21 sati.