Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Uskrsno životinjsko carstvo

Image and video hosting by TinyPic



350 g brašna
250 g hladnog margarina
1 jaje
150 g šećera u prahu
1-2 žlice kiselog vrhnja


Od brašna, na listiće narezanog margarina, šećera i jajeta zamijesite glatko tijesto, ako se sastojci ne povezuju dodajte vrhnje.
Oblikujte tijesto u kuglu, zamotajte u foliju i staviti u hladnjak na 1 sat (može i preko noći).

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi.
Da bi tijesto bilo razvaljano na jednaku debljinu, na lijevu i desnu stranu radne površine salotepom zalijepite (tanke) igle za štrikanje (najbolje širokom trakom salotepa cijelom dužinom). Igle trebaju biti toliko udaljene jedna od druge, koliko je dugačak valjak za tijesto, s tim da kad valjak položite (okomito) na igle, on treba i na jednoj i na drugoj strani «ležati» na oko 1 cm igli.

Image and video hosting by TinyPic

Tijesto podijelite na 3-4 komada i svaki dio razvaljajte vukući valjak naprijed-natrag «po iglama» ravnomjerno pritišćući.

Image and video hosting by TinyPic

Razvaljajte tijesto i kalupima režite životinjske oblike po želji, slažite ih u pobrašnjeni lim.

Image and video hosting by TinyPic

Kekse pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 10 minuta.

Kekse ostavite da se hlade u limu oko 5 min, a onda ih pažljivo (pomoću lopatice za palačinke) premjestite u zdjelu.

Po želji, kekse posipajte šećerom u prahu.



Post je objavljen 19.03.2008. u 10:56 sati.