Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdvirje

Marketing

130. godišnja skupština DVD-a Virje

Potrebno je istaći da je na našoj jubilarnoj 130. godišnjoj bio nazočan Načelnik općinskog Poglavarstva općine Virja gospodin Mirko Perok, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, ujedno i predsjednik DVD – a Desno Trebarjevo gospodin Mijo Brlečić, dipl.ing., predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko – križevačke županije gospodin Marijan Kicivoj, dipl.ing. i tajnica gospođa Mirjana Futač, te predstavnici – delegati Vatrogasne zajednice općine Virje koju je predvodio zamjenik predsjednika zajednice gospodin Vladimir Tomec, Protupožarni inspektor gospodin Mladen Jakupčić, zatim direktor Vatroprometa iz Zagreba gospodin Nenad Radojčić.



Također našoj skupštini bila je nazočna ravnateljica Osnovne škole prof. Franjo Viktor Šignjar Virje gospođa prof. Marica Cik Adaković, te predstavnici udruga „Podravec“ sportsko društvo Virje, „Rusan“ Hrvatsko pjevačko društvo iz Virja, Domaćice iz Virja i predstavnici drugih Udruga.

Predstavnici političkih organizacija, HDZ – a, HSS - SDP. Naši sponzori i suradnici Pavao Begović, pekar Virje, iz Ugostiteljskog obrta „Belo Virje“, Dragutin Pavičić, te drugi simpatizeri.

Delegati naše 130. obljetnice pored bratimljenih Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Ludbrega, Gornjeg Mekušja, Petrinje, Pitomače i Nijemaca, te prijateljskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Žrnovnice kraj Splita, bilo je prisutno iz drugih Dobrovoljnih vatrogasnih društava 28 delegacioja i to iz Bedekovčine, Bjelovara, Bolfana, Donji Miholjac, Draganovec, Dugo Selo, Đelekovec, Đurđevac, Ferdinandovac, Gornja Šuma, Gračec, Hrženica, Kalinovac, Legrad, Lipovljani, Medvedička, Miholjanec, Molve, Molve Grede, Našice, Novigrad Podravski, Podravske Sesvete, Rasinja , Selnik, Tugonica-Podgrađe, Vočin, Vukosavljevica i Žrnovnica te Javna vatrogasna postrojba iz Đurđevca.

Voditelj radnog predsjedništva bio je gospodin Mirko Horvat, zapisničar je bio tajnik Drago Hatadi, a ujedno i podnio izvješće o radu ovog društva kraz proteklu 2007.godinu.

U izvješću pored ostalog istaknuto je da se velika pozornost posvećuje ispravnosti sprava i opreme, te nabavu nove u zamjenu za istrošenu, tako da bude u svako doba upotrebljiva i djelotvorna. Ulaže se puno napora u pomlađivanje društva i edukaciji aktivnog članstva.

U toku 2007.godine Upravni i Nadzorni odbor sastao se 12 puta, gdje su se donosile za nas važne Odluke kao što su uređenje vanjske fasade vatrogasnog doma i ostalih garaža, održavanje likovne kolonije povodom nadolazeće 130 – obljetnice, u suradnji s Likovnom sekcijom HPD – „Rusan“ iz Virja, o liječničkom pregledima naših vatrogasaca, o školovanju kadrova putem pojedinih kvalifikacija, koje traju od pola godine, do godinu dana, o stručnom ispitu za samostalno vođenje raznih intervencija i pohađanje tečaja za vatrogasne časnike.

O kampiranju Mladeži u Fažani i drugim vidovima pojedinih aktivnosti. Istaknuta je pomoć sa jednim vozilom i dva vatrogasca, za vrijeme ljetnih mjeseci na Jadranu, sa sjedištem u Šibeniku.

Vodilo se rasprava oko osiguranja vozila i opreme obavezno i kasko. U izvješću istaknuto je da nije bilo nekih većih i značajnih nepogoda i požara, već manje što se vrlo brzo i efikasno rješilo. Što se tiče odaziva na požare zadovoljavajuće je jer je dolazak na odredišta dosta brz, a brojnost dobra između 20 i 40 članova.

Oprema je zadovoljavajuća bilo po pitanju voznog parka bilo potrebne opreme. Išlo se dosta na razna takmičenja sa postignutim dobrim rezultatima. U sastavu našeg društva radi i djeluje vrlo kvalitetna Limena glazba pod stručnim vodstvom prof. Franje Gečeka i Mladena Podravec dipl.oec. Glazba je imala nekoliko uspješnih nastupa, bila je domačin 19-tih susreta Puhačkih orkestara, učestvovala je na Božićnom koncertu sa udrugama općine Virja, samo da napomenem u toku ožujka ove godine gostovati će na dobrotvornom koncertu u Steinbach u Njemačkoj.

Limena glazba imade skoro nove i kvalitetne instrumente marke Yamaha. Naše društvo pored ranije iznijete suradnje sa brojnim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima preko 40 i nekoliko Javnih vatrogasnih postrojbi vrlo uspješno surađuju sa Općinom Virje, Osnovnom školom Virje, Crkvom i svim udrugama i političkim organizacijama, te pruža se pomoć na razini Općine u okviru svojih mogućnosti, ali i dobiva se pomoć - što znači obostrano.

Štefica Baruškin podnijela je financijsko izvješće, dok predsjednik Nadzornog odbora gospodin Mirko Adaković iznio je da naše društvo radi i djeluje u skladu dobrog privrednika i da je sa svojim radom prepoznatljivo, kako na razini općine, tako i šire.

Prijedlog plana i financijskog proračuna za 2008.godinu podnio je Zapovjednik Mladen Jakopović, koji plan rada sadrži nekoliko značajnih odrednica i to:

Uređenje voznog parka
Nabava potrebne opreme
Ostale tekuće potrebe
Ostale potrebe
Na kraju osiguranje potrebnih financijskih sredstava
Pored ostalog pod uređenjem voznog parka osnovno je održavanje u ispravnom stanju, te obavezno i kasko osiguranje.

Uz postojeću opremu potrebno je nabaviti odjeću za ulaz u vatru, te kemijska zaštitna odijela, te opreme za akcidentne slučajeve, kao i ostalu potrebnu opremu za tekuće potrebe, a u svrhu normalnog rada i djelovanja potrebno je podržati Limenu glazbu koja kvalitetno radi i djeluje.

Također voditi brigu o zdrastvenom stanju vatrogasaca kroz liječničke preglede, te osposobljavati članstvo putem raznih vježbi, tečajeva, doškolovanja i prekvalifikacija. Jedan od najbitnijih elemenata je i dalje osigurati dano-noćno dežurstvo u našem vatrogasnom domu, te povremeno vršenje usluga i dežurstva na objektima INA – Naftaplin.

Voditi stalnu brigu o nabavi i održavanju potrebne opreme za uspješno vršenje svih usluga i intervencija. U toku 2008. godine potrebno je uspješno realizirati dva vrlo značajna zadatka:

Uspješno pripremiti i kvalitetno održati obilježavanje 130. obljetnice našeg društva, a prema sadašnjem predviđanju u prvoj polovici rujna mjeseca.
Obnoviti vanjsku fasadu na Vatrogasnom domu našeg društva i garažnog prostora.
Potrebno je omogućiti prvenstveno Mladeži uvježbavanje i nastupe na raznim takmičenjima, a također dodati dodatne napore za proširenjem članstva našeg društva. Obilježiti značajne vatrogasne događaje kao što je Dan Vatrogastva i druge, te uključiti se u ostala zbivanja na nivou općine. I dalje surađivati na nivou općine sa svim Udrugama, te školom, crkvom, kao i drugim Dobrovoljnim i profesionalnim javnim postrojbama, a sve u cilju unapređenja društva.

Financijska sredstva predviđa se osigurati jednim dijelom iz proračuna naše općine Virje, dijelom iz sredstva sponzora i drugim donacijama, a glavni dio financiojskim sredstvima predviđa se vlastitim uslugama ostvarenim na objektima INA – Naftaplin putem „Sinaco“ d.o.o.

Pored navedenih izvješća podnijeto je izvješće sekcije Limene glazbe, koje izvješće podnio je Mirko Horvat, a u tom izvješću istaknuto je da je ista glazba u toku 2007.godine nastupila 28 puta na raznim manifestacijama i drugim obilježavanjima na nivou općine Virje i susjednim općinama u punom sastavu, a manji dio na sprovodima u Virju 37 puta.

Nakon podnijetih svih izvješća prisutni članovi našeg DVD – a prihvaćeni su jednoglasno. U pozdravnoj riječi gostiju i uzvanika iznešene su pozdravne riječi sa naznakom da je naše vatrogasno društvo radilo vrlo dobro, sa željom da tako se i nastavi sa radom. U pozdravnoj riječi načelnik općine Virja gospodin Mirko Perok također izrazio zahvalu kako na pružanju pomoći ostalim Udrugama kao i na vidljivoj aktivnosti društva, a u tom pravcu u pozdravnoj riječi iznio je predsjednik Vatrogasne zajednice Županije gospodin Marijan Kicivoj dipl.ing., ravnateljica Osnovne škole Virje gospođa prof. Marica Cik Adaković, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice općine Virje gospodin Vladimir Tomec, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice gospodin Mijo Brlečić dipl.ing., a u tom pravcu kod pozdravnu riječi iznosili su i drugi predstavnici kao delegati i gosti na ovoj Skupštini.

Predsjednik DVD-a Virje
Dušan Koščić



Post je objavljen 17.03.2008. u 13:49 sati.