Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

Neka traje loza naša!

Evo danas na Cvjetnicu pohodili smo Visovac,uživali u miru i svetosti tog izuzetnog mjesta.Malo smo ugodno popričali i s gvardijanom Fra.Žarkom Maretićem i fra.Šimom Samcom inače i predsjednikom Miljevačkog sabora,a koji je i napisao prelijepi (ja bih rekao i pjesnički-valjalo bi ga uglazbiti) i životni (posebno u ovim vremenima) tekst pod nazivom "Neka traje loza naša".

A pošto je ponavljanje majka znanja,odlučio sam ga ponovno objaviti,jer nekih stvari nije nikad dosta;

NEKA TRAJE LOZA NAŠA!

Ovo je naše vrijeme.Oni prije nas tkali su u onom vremenu svoje ljudstvo nitima vjere i domoljublja i tako nam utrli put i ostavili zavjet da tako činimo kako bi opstala loza naša.
I zato, slobodno uskliknimo: Neka traje loza naša!

Neka traje sve dobro u zavičaju našem,a posebno ti i tvoje potomstvo jer je to najveći blagoslov kući didovoj.A iz kuće didove,ako dobro osluškuješ,još se uvijek čuje molitva,razgovor ugodni,ljudikanje i pjesma.I zato nam valja navraćati na ognjišta naša,osluškivati i ispunjavati želje miljevačke crvenice koja čezne za našim nogama i burom koja žudi da se poigra s kosom našom i kosom djece naše.

Kad umorimo se od ove maglovite civilizacije duša će nam jedino moći naći sklonište uz ognjišta naša i na obalama rijeka naših.Zato ,ne pijmo iz čaša nove civilizacije koja je nalik sprovodnoj povorci,nego crpimo vodu iz bunara naših premazujući zidove njihovih spremnika kvasinom domaćom kako se u njima ne bi nastanili nepoćudni stanari.

Ovdje,na Miljevcima,gdje su svitanja drugačija,dođimo i zapalimo svijeće na grobove pradjedova i prabaka naših,nazdravimo svojim najdražim i podijelimo radost sa svima.

MILJEVAČKI SABOR




Post je objavljen 16.03.2008. u 20:40 sati.