Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/defton

Marketing

Spoznaja

Image Hosted by ImageShack.us


Slijep li si samo dječače,
pa zar ne vidiš gdje te vodi tvoj put
put popločan mržnjom i ogorčenjem,
ohološću i srditošću, zavisti
Suze Majčine ne zamjećuješ

Gluh li si samo dječače
što ušima svojim samo mrtve pjesme čuješ
što ih orkestar demona svira,
a Sotona dirigira..
Vapaje Očeve ne primjećuješ

Nijem li si dječače
tvoje riječi koje oskrvljuju sveto,bezvučne
i što se skrivaš
iza duge masne kose
iza crnila..
Braću svoju ne poznaješ

Imao si Ljubav na Pladnju,
bio si voljen,
iz Grala Života mogao si Radosti piti,
i bio bi spašen..

A gdje ćeš sad završiti
i koga ćeš tamo sresti
nisi ni svjestan

Upoznat ćeš ga,
Upoznat ćeš ga,
Upoznat ćeš ga,
I onda....

Pazi kome se moliš....

Image Hosted by ImageShack.us


Dragi moji Blogeri, znate da su moje pjesme moja neka razmišljanja na što me je potakla okolina u kojoj živim i ono što me inače okružuje, ljudi, stvari, metafizički svijet, neki filozofski razgovori s prijateljima, knjige i tako to. Najviše je tu moje promatranje i analiziranje ponašanje ljudi, različitih vrsta ljudi. Što mi je sada privuklo pažnju jesu metalci, darkeri, gotičari i njima slični. I sam sam metalac, ne tipični, ne nosim crno (ne više), nemam dugu kosu (ne više), niti sam više jako frustriran i nadrkan svim glupostima i ne mrzim svijet (ne više). Sad kad vidim te mlade ljude, koji su inače dio subkulture, ima ih svih dobnih skupina i sjetim se da sam i ja bio dio njih, promatram ih s dosta prijezira jer prije sam ih smatrao intelektualcima i ljudima koji žele nešto promijeniti i pokrenuti (takav sam ja bio). No, uvjerio sam se u suportno. Ovdje u Splitu, metalaca ima dovoljan broj i moja spoznaja o njima kao osobama me iznenadila, nema tu intelegencije ni bistrog uma, ni promjene ni pokreta već tu je samo alkohol, problemi, nadrkanost, mržnja, oholost, egoizam, zavist. I iznenadilo me koliko ti metalci mrze sve ostale subkulturne i urbane grupe, punkere, rokere, skatere, hiphopere, rasfarijance itd.... Mislio sam da su jako tolerantni, barem sam ja bio i imao sam tako mislio o ostalima, Zanimljivo je to isto što svi traže neke lijeve bendove za slušati, ono što nikad nitko drugi nije slušao i ne daj Bože da itko to drugi sluša.
No, od svega toga je najgori njihov stav prema Crkvi, Bogu i vjeri općenito i njihov stav prema Sotoni. Uglavnom, uzrok svih njihovi problema je religija jer Bog im nije dao sve u životu što su oni tražili (osobno mislim da ti Bog neće da ništa ako se i ti malo tu ne angažiraš) i Bog njih ne čuje, ne voli. Neki od njih hvale Sotonu i njegove kreacije, raspela naopako, pentagrame (neku večer sam vidio u lika to što me zaista pogodilo, raspelo naopako, ne volim to).
Nisu ni svjesni što čine i kome se klanjaju, jer Sotona je stvaran kao i taj miš što držite u ruci i njegova je moć strašna, no srećom ograničena (iskusio sam to na svojoj koži). Želim samo da ga upoznaju i osjete i da vide ono što slušaju i osjete ono što bendovi poput Rotting Christ, Deicide, Immortal, Cradle of Filth, Slayer, Lamb of God, Dimmu Borgir i ekipa pjevaju i čemu se dive...
Obratit će se svi tada, budite sigurni. Molim za njihove duše.

Image Hosted by ImageShack.us


Ovo je samo moje viđenje njih. I slušao sam svakakav metal (heavy, black, death, power, gothic, doom, speed, thrash, nu-metal, industrial, progressive, extreme) i dok ovo pišem slušam ga,trenutno Dream Theater, najbolji bend na svijetu, umjetnost ne komercijalno sranje. Sad sam uglavnom u američkom metalu i kršćanskom metalu (onome metalu s lijepom porukom, da postoji i takav metal, bendovi poput Demon Hunter, Mortification, Haste The Day, Godsmack, Stryper...).

Eto,ako među vama ima metalaca nemojte se uvrijediti, jer uvijek postoji iznimkih kojima se ja divim i cijenim, volim iznimke jer su posebni ljudi... :)

Pozdrav!



Post scriptum
Odgovori na neke kometare od prošlog posta:

Žac - da to sam ja, gledao si da kako ja i buraz sviramo, ti si onaj plavi momak što mi je bio rođakom Domijem ili?
Gitara je bila užaš, a i pojačalo smeće, no eto improvizirali smo. Sad kad sam zadnji put bio svirao sam na Domijevom Ibanezu :) Pozdrav tebi!
Iva - da sviram, istinhttp://defton.blog.hr/
Radujte se duše, sitne, prodane...a, sviram gitaru i bas



Dragi moji, blogeri, zar ste stvarno mislili da ja mogu generalizirati i biti tako plitak? Kao alternativac i jedan od pripadnika subkulture i urbane scene, moderni i obrazovni mladić, u jednu ruku i intelektualac, nisam u stanju nešto površno analizati. Stvar je puno dublja i ovo sam napisao zbog par krkana koji su pravili nered u jednom lijepom kafiću. S ovim sam htio malo vidjeti kako Vi reagirate na razmišljanja malograđanske sredine. Ovi izneseni stavovi su donekle točni ali ne mogu se primjeniti na većinu, i kao što je mala_sirena rekla glazba koju slušamo donekle pokazuje našu inteligenciju. Oni infaltilni metalaca ima previše, ali ja poznajem one prave, koji se dosta razlikuju od ostali, zato ne brinite. :)
Ne sudim nikome i poštujem one koji su odabrali svoje putove,
mada mi se i oni ne sviđali, jer tko sam ja osuđujem bilo koga?
No, sa Sotonom se ne valja igrati i da, molit ću i dalje za takve .
I vidim da su vaše reakcije različite, neki su me impresionirali i zaintrigirali, stavovi vam se dosta razlikuju i trebao sam uvesti neku raspravu, no vrijeme se Uskrsa bliži i ne da mi se o tome.
Et, moje malo istraživanje je prošlo. Hvala. :)
Pozdrav.
Evo za kraj pogledajte i poslušajte kako zvuči metal kao umjetnost:



Dream Theater
Za moju Annabelle koja je najveći fan Dream Theater-a... :)
Uživajte.



Post je objavljen 19.03.2008. u 21:38 sati.