Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lepina

Marketing

IZVOR

Udruga «Izvor» osnovana je 04.12.2007 god. s ciljem povećanja i promicanja svijesti o osobnim mogućnostima očuvanja i poboljšanja zdravlja pravilnom prehranom, fizičkim aktivnostima i življenjem u zdravoj okolini, te upoznavanjem ljudi o mogućnostima samopomoći i olakšavanja datih situacija kod malignih i neižlječivih bolesti.

Mnogi članovi Udruge su i sami prošli proces borbe s opakom bolesti pa žele svojim iskustvom i savjetom pomoći drugima u takvim situacijama.

Još je Hipokrat rekao:» Bolest ne dolazi odjednom kao iz vedra neba, nego je to posljedica dugog niza mnogih neznanih grešaka protiv zdravlja, koje se nadovezuju jedna na drugu i rastu kao valjajuća gruda snijega, dok se jednog dana ne svali snježna lavina na glavu grešnika.»

Da nam se tako nešto ne bi dogodilo udruga «Izvor» organizira prvi puta u Hrvatskoj školu terapeutskog gladovanja uz liječnički nadzor na Sljemenu u pansionu Hunjka – Zvonimirov dom po metodama dr. Paavo Airola i Rudolfa Breussa držeči se postulata biološke medicine koja se ne suprostavlja i ne niječe ortodoksne oblike liječenja, već ih samo nadopunjuje.
Prirodne terapije imaju za cilj da pomognu tijelu da se samo liječi.



O GLADOVANJU:

O gladi i gladovanju je napisano mnogo knjiga i glad je u većini opisana kao čovjekov neprijatelj koji mu donosi patnje. U našem slučaju mi ćemo govoriti o gladi kao prijatelju, iscjelitelju.

Gladovanje je staro kao i čovjek i već su ga Egipčani primjenjivali u terapeutske svrhe.
Danas su znanstvenici uspjeli otkriti tajnu gladovanja - gladovanje budi najvažnije obrambene snage organizma i time mu pomaže da se bori protiv bolesti.
Za vrijeme terapeutskog gladovanja organizam potrebne hranjive tvari crpi iz zaliha koje se nalaze u tkivima za organizam manje važnih organa tj. organizam troši bjelančevine iz oboljelog tkiva kao što su tumori, izrasline i sl.

Zbog svih tih činjenica za gladovanje se može slobodno reći da je to operacija bez skalpela.

Glaodovati se može samo na vodi,ali i sokovima u kombinaciji s čajevima, te na taj način organizam dobije sve potrebne vitamine i minerale za vrijeme gladovanja.




ZAŠTO TREBA POVREMENO GLADOVATI?

1. Za vrijeme produljenog gladovanja (poslije prva tri dana) tijelo će živjeti na vlastitim supstancijama. Kada organizam nema potrebnu prehranu, naročito proteine i masti, ono će sagorijevati i probaviti vlastita tkiva u procesu autolizeili samoprobave.
Organizam će to učiniti točno ustrojenim redom. Tijelo će prvo razgraditi i sagorjeti stanice koje su bolesne, oštečene ili mrtve. Za vrijeme gladovanja organizam se hrani najlošijim materijalima kao što su odumrle stanice, nezdrave akumulacije, tumori, apscesi, oštečenja tkiva, masne naslage itd...Osnovna tkiva i vitalni organi, žlijezde,
živčani sistem i mozak potpuno su pošteđeni.

2. Za vrijeme gladovanja dok se stare stanice i bolesna tkiva razgrađuju, podstiče se i ubrzava izgradnja novih, zdravih stanica.

3.U toku gladovanja pomoću sokova pročišćavajuća sposobnost organa kao što su pluća, jetra, bubrezi i koža znatno se povećava mnoštvo nakupljenih otpadaka i toksina se izbacuje iz organizma.

4.Gladovanje pomoću sokova pruža fiziološki odmor probavnim, asimilativnim i zaštitnim organima tijela. Nakon gladovanja znatno se poboljšava probava hrane i iskorištavanje prehrambenih tvari te se sprečava sporost probave i daljnja retencija otpadaka.

5.Gladovanjem se postiže normalizirajuči i pomlađujući učinak na sve vitalne fiziološke , živčane i umne funkcije. Pomlađuje se živčani sistem, jača se sposobnost svijesti, pospješuje se rad žlijezda i lučenje hormona, uspostavlja se biokemijska i mineralna ravnoteža u tkivu.


ŠTO POSTIŽEMO TERAPEUTSKIM GLADOVANJEM?

1.čiščenje i pomlađivanje organizma

2.gubitak masnog i bolesnog tkiva i obnova zdravog tkiva

3.prirodnu regulaciju svih funkcija organizma

4.promjenu metabolizma

5.pružanje mogućnosti organizmu za samoizlječenje malignih i neizlječivih bolesti.






GLADOVANJE PO METODI DR. AIROLE:

Paavo O. Airola, N.D., Ph., D., je vodeći predstavnik biološke i nutricionalne medicine u SAD. Prvi je uveo pojam biološke medicine 1968. godine u SAD-u nagrađenom knjigom « Postoji lijek za artritis».Nakon toga napisao je i mnoge druge knjige o različitim aspektima zdravlja i bolesti.D. Airola je međunarodno afirmirani nutricionista, naturopatski liječnik i priznat autoritet za prirodno liječenje.

Za vrijeme gladovanja po metodi dr. Airole piju se razrijeđeni svježi sokovi od voća i povrća, procijeđena juha od povrća i čajevi, a može se piti i voda ako se osjeća žeđ.
Obavezno je korištenje klistira,ispiranje svih toksičnih otpadaka iz crijeva , jer će to pomoći organizmu u njegovom pročiščavanju i detoksizaciji.
Svako jutro i navečer treba napraviti suhu masažu četkom, jer se otpadne tvari luče i kroz kožu koja je naš treći bubreg.

Koristi od redovne masaže suhom četkom su:

1.Djelotvorno odstranjivanje mrtvih stanica kože i drugih nečistoća, te održavanje pora kože otvorenima.

2.Stimuliranje i povećanje cirkulacije krvi u svim potkožnim organima i tkivima, posebno u malim krvnim kapilarima kože.

3. Revitaliziranje i povećanje eliminitivne sposobnosti kože, te pomoć u izbacivanju toksina iz tijela.

4.Stimuliranje žlijezda koje proizvode hormone i ulja.

5.Snažno pomlađujuče djelovanje na živčani sistem putem stimuliranja živčanih završetaka u koži.

6.Pomaže u sprečavanju prehlade, posebno kada se koristi u kombinaciji s kupkom toplo hladno.

7.Pridonosi jačanju mišičnog tonusa i boljem rasporedu mišičnih naslaga.

8.Pomlađuje ten i čini izgled mlađim i svježijim.

9.Poboljšava zdravlje u cjelini, te pomaže u sprečavanju preranog starenja.



Program terapeutskog gladovanja obuhvača gimnastiku, yogu, šetnje u prirodi, saunu...

Za vrijeme gladovanja važan je pozitivan mentalni stav i otvorenost prema novome, jer se za vrijeme gladovanja kod čovjeka vizuelna i mentalna sposobnost, svjesnost estetičke ljepote izoštre.


Prestanak terapije gladovanjem je izuzetno važan.
Treba paziti da se ne uzimaju prekomjerne količine hrane, hrana se treba dobro sažvakati i treba jesti polagano.
Na normalnu prehranu se prelazi postepeno u trajanju nekoliko dana zavisi od broja dana gladovanja.
Preporučuje se da se daljnja prehrana bazira na žitaricama, povrću i voću, a da se unosi što manje mesa i mesnih prerađevina.



GLADOVANJE PO METODI RUDOLFA BREUSSA:

Rudolf Breuss je bio naturopat i razvio je metodu liječenja raka postom od 42 dana. Autor je knjige «Totalna terapija raka i leukemije te drugih, naizgled neizlječivih bolesti prirodnim sredstvima». Dokumentirao je preko 40.000 izliječenja svojom metodom raznih oblika raka,od kojih su neki bili već u naprednoj fazi razvoja.
Breuss kaže da je rak samostalna tvorevina čije stanice se mogu uništiti samo gladovanjem i sokovima.

Terapija se sastoji u pijenju čaja za bubrege (preslica,kopriva,troskot, gospina trava) 21 dan, te čaj od kadulje, nevena i zdravca i jednog ili dva druga biljna čaja ovisno o organima i tkivima koja su oboljela.

Uz čajeve se pije i sok od cikle, celera, mrkve, rotkve i krumpira. Sok se može i kupiti u ljekarnama i prodavaonicama zdrave prehrane od švicarske firme «Biota». Pravi se samo od organskog, kemijski slobodnog povrća, a hladnim prešanjem očuvaju se sve vitalne hranjive tvari, enzimi i drugi ljekoviti čimbenici.

Dnevno se pije 3 do 5 dcl soka što je dovoljno organizmu da se opskrbi s vitaminima i mineralima koji su mu potrebni za nesmetano obavljanje funkcija.

Preporuka je također da se jede procijeđena juha od luka.

Po Breussovoj teoriji kancerogeni tumor se hrani bjelančevinama, a sokovi ne sadrže bjelančevine, te su bjelančevina isključene iz svakodnevne prehrane.Budući da organizam bez bjelančevina ne može živjeti, krv kojoj su potrebne bjelančevine traži ih u svemu što je suvišno, u onome što je nabujalo, u nakupinama nečistoća i u oteklinama. To je operacija bez skalpela što ju provodi sama krv. Druga je prednost u bogatstvu minerala koji se nalaze u sokovima od povrća. Može se dokazati da je u slučaju raka razmjena u stanicama poremečena. Mineralima bogati sokovi od povrća povoljno utječu na poremečaje i uspostavljaju ravnotežu.
Tijekom liječenja sokovima iznimno je važno da se redovito mokri i da se redovito obavlja nužda tako da razgrađene tvari ne ostanu u tijelu i da ne izazovu otrovanje.
Aktivnost organa za izlučivanje pospješuje se čajevima. Čaj od zdravca potiče rad bubrega i izbacivanje otrova, čaj od kadulje povoljno djeluje na upale i sprečava ih, a čaj od nevena eliminira smetnje disanja stanica u krvi.

Za vrijeme terapije treba biti fizički aktivan, kretati se na svježem zraku, disati duboko i snažno. Izbjegavati zadimljene prostorije.

Treba razmišljati pozitivno i izbjegavati stresove koliko je to god moguće, imati saznanje o vlastitoj bolesti i naravno imati jaku volju i želju za ozdravljenjem.

Napomena Breussa je da iz kuće treba izbaciti naftalin i kamfor, a umjesto njih koristiti lavandu i tamjan za čiščenje i osvježavanje prostora.

Ne smije se podgrijavati hrana i koristiti dubokosmrznute namirnicei jesti hrana kemijski tretirana i s konzervansima..

Iskustvo Breussa pokazuje da većina oboljelih od raka i neizlječivih bolesti ima krevet iznad podzemnih voda i mjesta gdje se one ukrštavaju pa treba pozvati radiostezistu da provjeri eventualna zračenja i odredi položaj gdje tih zračenja nema.

Terapija se može koristiti ne samo u svrhu liječenja od raka već i kao:

1.preventiva od raka

2.kao kura koja obnavlja cijelo tijelo,

3.kao način mršavljenja pri kojem čovjek ne pati ni od gladi ni od žeđi,

4.kao proljettna kura,

5.za poboljšanje krvi,

6.za bolove u zglobovima kao što su artritis, artroza...












PROGRAM 10 – DNEVNE ŠKOLE TERAPEUTSKOG GLADOVANJA

Mjesto održavanja: Pansion Hunjka na Sljemenu, petkom s početkom u 16 sati.

Osoba koja se prijavi za školu terapeutskog gladovanja mora obaviti razgovor s liječnikom koji je zadužen za nadzor nad grupom i donijeti svu medicinsku dokumentaciju. Posjeta se dogovara osobno i uključena je u cijenu programa.

Oko 18 sati je voćna večera.kao uvod u post.Preporuča se tjedan dana prije početka škole gladovanja jesti laganu, pretežno vegeterijansku hranu.

Poslije večere slijedi predstavljanje i upoznavanje članova grupe i informiranje o programu,te vaganje, mjerenje tlaka i pulsa.

Dnevni program počinje buđenjem u 6 i 30 sati, te jutarnjom toaletom i klistirom.

Preporuča se popiti dnevno 1 do 2 šalice čaja s žličicom meda i dodatkom limuna po želji, a čaj će biti serviran u blagavaonici tokom cijeloga dana.

U 8 sati ide se u kratku šetnju do mjesta gdje se održava 20 minutna jutarnja tjelovježba. Nakon toga povratak u pansion.

U 9 sati je doručak koji se sastoji od čaše svježe iscjeđenog soka i čaja po želji.

U 10 sati pod vodstvom stručnog vodića grupa kreće u planinarsku šetnju. Šetnja traje 2 do 3 sata.

U 13 sati je ručak koji se sastoji od čaše soka od povrća i bistre .juhe od povrća.

Nakon ručka obavezan je odmor u krevetu do 16 i 30 sati.

U 16 i 30 sati su vježbe yoge, disanja i relaksacije.

U 18 sati je večera koja se sastoji od čaše soka od voća i bistre juhe od povrća.

Čaj se pije tokom cijelog dana, a može se piti i voda ako ste žedni.Preporuča se popiti pola litre Donat mineralne vode.

Poslije večere je predavanje na temu terapeutskog gladovanja uz sokove, fitoterapiji, muzikoterapiji, o masažnim tehnikama MEMO bodywork i Bowen te reiki tehnici.

U fakultativnoj ponudi je finska sauna koja je uključena u cijenu, a masaže kao što su ručna, klasična, MEMO bodywork, Bowen dogovaraju se i plaćaju posebno.

U slobodno vrijeme može se igrati stolni tenis i biljar. Škola završava u nedjelju ručkom u 13 sati..

. Možete me kontaktirati na broj 01/2431 791 , mobilni 091/783 4277 ili osobno na adresi udruge Filipovićeva 11 , Zagreb . Zaboravila sam napomenuti da će konzultacije s liječnikom biti omogućene svakodnevno .
Za "Izvor"
predsjednica dr. Aleksandra Szekely


Post je objavljen 13.03.2008. u 23:01 sati.