Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/triesduja

Marketing

Promocija Triesduje u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića u Rijeci

u četvrtak, 13.3.2008. sa početkom u 13h

U prepunoj učionici zainteresiranih učenika u Ekonomske školi Mije Mirkovića, sa početkom u 13 h započelo je teatralno predstavljanje romana za mlade "Triesduja". Uz Tatjanu Udović, autoricu romana, ovoj promociji prisustvovao je novinar i tv voditelj Leo Pavela.




Budućim ekonomistima interpretirano je nekoliko ulomaka iz romana; od borbe za mjesto u autobusu, odlaska autobusom na utakmicu i izlaska triesdujom u noćni život.
Učenici su pozorno pratili interpretaciju romana uz neizbježno glasno komentiranje, jer kako su i sami rekli, proživjeli su i oni slične situacije gurajući se i naguravajući po gradskim autobusima.
Promociju je upotpunilo i glazbeni dio. Leo Pavela, novinar i tv voditelj, predstavio je video spot pjesme "My Seagull". "My Seagull" je engleska verzija legendarne pjesme Zdenka Runjića "Galeb i ja". Za pjesmu "Galeb i ja" nikada nije snimljen videospot, a videospot za pjesmu "My Seagull" snimljen je na najljepšim lokacijama Sj. Jadrana, pa je to dobra promocija Hrvatske u svijetu. Za učenike je ovo bila jedna mala škola marketinga i marketinških aktivnosti.



Što se tiče "Triesduje", učenici su ocjenili ovaj roman jako dobrim, jer se romanom uspio postići cilj da na realan i dokumentaran način prikaže tinejdžersku svakodnevnicu u borbi za vlastitim mjestom u društvu, koja se na žalost često vrši na agresivan i banalan način.

Post je objavljen 13.03.2008. u 17:26 sati.