Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/varuker

Marketing

SPRACKTA SNUTSKALLAR!!!

Švedske hardcore barabe Shitlickers (ili Skitslickers na švedskom) osnovali su Lasse Skit (vokal), basist Jonsson, gitarist Jimmy (haha da da Đimi gitara) i bubnjar Bob tamo negdje 81' u Göteborgu.
Snimili su samo jedan 7'' ep za Malign Massacre Records i to je ta legendarna ploča 'Cracked Cop Skulls' di su 'War System', 'Sprackta Snutskallar' (slomljene drotovske lubanje), 'Leader of the Fuckin Assholes' i 'Armed Revolution'. Snimka zvuči ko da su mrtvi pijani provalili u studio negdje usred noči i odsvirali to u deset mina dok ih nije pokupila murja. Postoji ustvari još jedna snimka ,brijem da je sa iste probe, i na njoj su stvari 'Silence', 'Desperate Scream From the Heat', 'The Night of the Holocaust' i 'No System Works'...i ta strava je tek nedavno ugledala svjetlo dana pa se na bootleg izdanjima može nači naljepljena na 7''. Danas nekom izbirljivom uhu ta muzika može zvučat debilno, krlja i kajaznam al ono ljudi svatite da 81. drugih takvih bendova nije ni bilo ni u americi ni u Europi i baš sva muzika kaj se poslje trpa u hardcore punk/d-beat/käng/crust koš nastala je iz ovoga. I tekstovi i muzika su tako napravljeni namjerno da bude ko šaka u zube društvu a bogme i preseravanju, prenemaganju, isfuravanju na pop rock i ta sranja u panku. Pjevać Lasse je tek nedavno dao intervju (prvi ikada) di priča kako je snimka ustvari rađena pun kurac dugo jer su htjeli baš takav zvuk jer to prije niko nije napravio. O tekstovima veli da je mutavo pisat hrpu teksta ak sve kaj očeš reči stane u jednu rečenicu. Tam isto priča o poćecima hardcore punka u Švedskoj, konkretno u Hagi, kvartu u Göteborgu di se sve događalo - probe, gigovi, skvotiranje itd., isto o sranjima na gigovima, kak su mlatili ekipu iz publike ak im je išla na kurac (on i Bob su tada radili ko izbacivači u nekom nočnom klubu) itd.
Poznato mi je da su imali dosta gigova, čak sa Exploitedima i Dischargeom i neku mini-evropsku turneju (u kojim točno zemljama neam pojma), uglavnom su poharali scenu u nekih godinu dana i onda se raspali (već '82.) Od rulje iz benda ostao je aktivan samo Jonsson kaj je u isto vrijeme pjevao u Anti-Cimex a posle je osnovao Wolfpack/Wolfbrigade.

Kor upp Batongen i Analen! Sprackta Sprackta Sprackta Snutskallar!


Post je objavljen 13.03.2008. u 15:10 sati.