Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dida99

Marketing

TV komentar

Otkako je vrli nasljednik Rokica otkrio crtiće, posebno one s kabelskog francuskog programa Tiji, ženica i ja vrlo rijetko uspijemo odgledati neki film. Čak sam se i odvikao od filmova, totalno mi je postalo bezvezno prosjedit par sati na kauču. Al ajde, ovog vikenda ostadoh baš na tom kauču i ajde da pogledam neki film.
Taman počinje "Brzina 2". Naslonim se, odložim daljinski i krenem gledat taj nastavak velikog holivudskog hita. I jebote led - takvo sranje od filma da sam ostao šokiran.
Glavni glumac (ne mogu se sitit imena da ga jebeš) pandur (lik je toliko bezličan da mu lice nisu puno ni snimali) i njegova cura Sandra Bullock (inače simpatična, al ode bezvezna) u glavnim ulogama. Krstare ogromnim cruiserom koji naglo osvaja luđak negativac. Kruzer juri prema katastrofi, al negativac dopušta putnicima evakuaciju (zašto pobogu ako želi napravit veliko sranje). Tako na brodu ostaju samo naš drot, mala Bulokica i još par letećih bezveznjaka koji su zapeli, i prvi časnik koji veze nema o brodu. Brod juri prema ogromnom tankeru usidrenom kraj Kariba. Naša dva junaka smišljaju kako da uspore, zaustave ili preusmjere brod od te katastrofe, dok negativac upravlja cijelim sustavom pomoću daljinskog upravljača (svašta!). Prvo odlučuju pustiti more u prostor za balast, ali neće previše da se brod ne potopi. Malo ga usporavaju, ali nedovoljno. Onda se prvi časnik sjeti da postoje neki kotači koji mogu okretat kormilo, ali se za pegulu nalaze baš u toj prostoriji koju su napunili morem. Naš junak ipak odlazi tamo i roni i okreće i u zadnj čas okreće brod koji udara u tanker bočnim dijelom i nekako uspijeva izbjeć havariju za oba broda. Sada međutim brod juri prema obali turističkog gradića punog ljudi, hotela, brodića i slično. Naši junaci se hvataju za glavu kad kuže da će pokosit cijelo selo svojom mrcinom od broda. Zaboravljaju na kotače kojima su maloprije okrenuli brod i pada im napamet novo genijalno rješenje koje im prije nije bilo ni na kraj pameti. Bacaju sidra. Brod usporava ali ipak kosi sve pred sobom. Kruzer mete jedrenjake, jedrilice, glisere, jahte, surfere, kupače, kafić. ulicu i prolazi kroz hotel. Brod je naravno uništen. Negativac bježi s malim hidroavionom. Ko u glupim crtićima, on dok vozi avion smije se i gleda iza sebe umjesto naprijed. Zabija se u visoki jarbol onog istog ogromnog tankera (koji će kurac tankeru takvi jarboli?). Jarbol se nije niti zanjihao koliko je čvrst i izgleda s tim aviončićem na vrhu ko malo duža lizalica. Međutim iz aviona procuri par kapi goriva na palubu i za sekundu se cijeli tanker pretvara u buktinju.
Iz uništenog kruzera na kojem je bilo svega 6 putnika izlaze naš junak drot i njegova drugarica Sandrica. Iza njih na stotinjak metara od obale ogroman tanker nestaje u plamenu, srušili su cijeli grad, uništili brod, ali žvale se za kraj filma valjda želeći poručiti da je nastupio hepiend. Sačuvaj bože ikog takvog hepienda. Ništa mi nije bilo jasno osim toga zašto je Keanu Reeves odbio snimiti nastavak svog najboljeg filma. Čovjek je samo bacio oko na scenarij prepun gluposti.
I nek mi samo neko nešto rekne protiv Ponosa Ratkajevih.

Suta navečer opet ja pred televizorom, al ovaj put unaprijed znam šta ću gledat kao i to da ću gledat još veće sranje nego večer prije. Derbi Dinamo - Hajduk se ne propušta mada ga se sve više gleda tek iz neke kurtoazije. Nema tu više niti puno publike, niti velikog naboja niti ikakve rezultatske i bodovne neizvjesnosti, a kamoli dobrog nogometa.
Hajduk s nekim novim dječacima igra bolje nego prije ali i dalje loše. Zaslužili su bod, ali 2 laste ipak ne čine proljeće.
Dinamo s pola snage rutinski pobjeđuje. Sindrom DaSilva upučuje suca da sankcionira žutim svaki pogled prema Modriću. Zbog održanja kriterija dodjeluje desetak žutih, a cila tekma gotovo bez prekršaja. A i Modrić sve manje igra srcem, a sve više pleše kazačok (nije da mu nešto zamjeram) mada je i dalje daleko najbolji. Ako im je on pola momčadi, onda je golman Koch gotovo cijela druga polovica (kako li je samo lukavac pokušao iznudit drugi žuti od Rukavine). Epitet najantipatičnijeg zasluženo odnosi Mandžukić. Prvi put da mi se od pojave Dinamovog trenera ne javljaju rafali probavnog trakta. Eto, taj Soldo je konačno neko pristojno i normalno lice, dok su svi ostali bivši Dinamovi treneri (osim možda Marijana Vlaka) birani po ključu odvratnosti (veće govno veći trener). I na kraju derbija svi zadovoljni i svi pobjednici ko i poslije izbora. samo raja puši.

Treću večer konačno nešto pravo. Kad jaganjci utihnu...

Post je objavljen 11.03.2008. u 17:37 sati.