Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

33. post. Fali mi, fali, fali, fali...

Formula 1, naravno, a šta ste vi mislili? :-) Zagreb? Ma nee. Ne još.
Počeli su se javljati tipični simptomi, a jedan od njih je kad me sve podsjeća na F1. Prošli vikend u Kvazimoda vidim dva lika: jedan Amerikanac iz New Yorka zalutao u Split i imao sreće pa naletio na dobre ljude, a momak skoro pa pljunuti Hamilton. Na drugom kraju kluba neki naš domaći, isti Button. Hmmm. Počelo je. A onda sam prije dva dana vidjela tv najavu za prvu utrku i Studio F1. Brrrrr. Jedva čekam. Fali mi i Blažičko, i Jergović, čak i Saša Sušec pomozi mi (mu) bože! Sve mi fali.
Evo što Peter Windsor misli o prvoj utrci sezone (citat iz Windsorove kolumne u posljednjem broju F1 Racinga):
"....odatle moja sve veća mržnja prema zimskim testiranjima u F1. Sve počinje na VN Australije (prva utrka) i tada želim prvi puta vidjeti nove vozače u novim bolidima, novi izgled bolida i sve što uz to ide. Ne želim da mi taj doživljaj kvare bezbrojne fotografije bolida na praznoj stazi u Barceloni ili Jerezu i ne želim si pokvariti učinak Melbournea, znajući prije početka utrke da je Heikki Kovalainen dodao novu nijansu na svoju Arai kacigu."
Windsor se tu malo pravi obični tv konzument Formule 1 i naravno da pretjeruje (i gdje li je samo iskopao primjer Kovalainena?), ali poanta je jasna. Australija je uzbudljiva jer je čekamo pet mjeseci i jer je pozornica za sve novo što se u međuvremenu dogodilo u Formuli 1. I svi je željno iščekujemo i uživamo u njoj. Osim ako nas ne smlavi ranojutarnji umor, ali to je rijetko. No nerijetko se dogodi da nakon prve utrke sezone pomislimo kako se baš ništa nije promijenilo što je vjerojatno posljedica prevelikih očekivanja, ali to ionako nije bitno za ovu priču.
Kad sam već spomenula Windsora onda moram citirati i biserčić iz hrvatskog F1 Racinga gdje za Windsora piše ovako "Iako nije omiljen u Hrvatskoj poput svog prijatelja, Peter Windsor je i dalje autoritet Formule 1 i još uvijek je naš Grand prix urednik. Blago nama!" Super mi je ova crtica od dvije rečenice, kratka ali prepuna ironije i tko zna čega još. Prijatelj s početka teksta je vjerojatno Jergović, ali ne spominje se imenom. Zanimljivo. A ovo na kraju "blago nama"? Pregenijalno. Windsor je inače pravi F1 znalac, ali vrlo često neobjektivan i ponekad mu se omaknu takve gluposti da je to teško za povjerovati i zbog toga ga na hrvatskim F1 forumima baš i ne ljube previše. Ali nisu baš ludi ni za Jergovićem, njegovim prijateljem. No nije važno. Važno je da ja imam rješenje za problem s kojim Peter Windsor muku muči, a tiče se prve utrke u sezoni. Zgodno bi bilo da, recimo, utrku pogleda na crno-bijelom televizoru. Neizvjesnost zajamčena i ništa mu neće pokvariti doživljaj novog! Ja se i dan danas s radošću i čežnjom sjetim nekih utrka odgledanih u B paviljonu na Šari, na starom televizoru bez boje kojeg je neki čovjek posudio našem prijatelju koji ga je posudio nama :-). Ali, što manje imaš, manje ti treba i više uživaš u tome. Uglavnom.
Pozdrav svima, Australija je blizu, vežite se za sjedala, udahnite duboko i za pet dana polijećemo.


Post je objavljen 10.03.2008. u 16:39 sati.