Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinamalaludaca15

Marketing

...evo mene s losim vijestima....

danas se sire neke priče po otoku da se pojavio čagalj...tj puno njih...eeknonono
TKO JE ČAGALJ??eekeek
Image Hosted by ImageShack.us

OBIČNI ČAGALJ nononono
Naraste gotovo metar, građen je snažno, ima visoke noge i čupavi rep koji mu seže do petnog zgloba.Uši su mu kratke i široko razmaknute.Tijelo mu je pokriveno srednje dugačkom, grubom dlakom, kojoj bi se boja mogla opisati kao prljavobijela ili sivkastožuta, a na leđima i bokovima prelazi u crnkastu. Ponekad na leđima čagalj ima tamne nepravilne pruge. Bokovi, stegna i potkoljenice, kao i njuška, glava i vrat izgledaju blijedocrveni. Brlog ima u grmlju, iznad ili ispod zemlje, pari se u veljači i ožujku a mlade koti u svibnju. Živi od 12 do14 godina.
Po obliku, veličini i načinu života čagalj kao da predstavlja spojnu kariku između vuka i lisice. Danju se zadržava u skrovištima, a predvečer odlazi u lov, glasno zavijajući kako bi prizvao druge pripadnike svoje vrste i lovio s njima u čoporu, jer voli društvo, ali zna i sam loviti.
Vrlo je proždrljiv i dosadan, nimalo se ne plaši ljudskih naselja, naprotiv, drsko upada čak i u dvorišta, gdje jednostavno uzima sve na što se namjeri. Hrani se i leševima životinja, ali i grožđem, pa pravi štete vinogradima. Poput psa, čagalj laje i reži.
Image Hosted by ImageShack.us

Čagljevi uhvaćeni u ranoj mladosti brzo se pripitome. Potpuno se priviknu na gospodara, trče za njim kao psi, dolaze mu kad ih pozove, dopuštaju mu da ih miluje i prijazno mašu repom, ukratko, pokazuju sve običaje i navike pitomih pasa. Čak i oni koji su uhvaćeni kao odrasli s vremenom se podvrgavaju čovjeku, premda će isprva rado ugristi.
Image Hosted by ImageShack.us


brrrrrrrrrrrr..eekeeknono..nemogu vjerovat..nononono.pa zar kod nas u gradu..zubo.hahahazubodead
jadne zivotinje..cry.al dobro neču se sad brinuti....namcor

sutra skola..bangnamcor..joooooooj...namcor.čim se sjetim,glava me zaboli...madmad
profesori če sutra pucat od sreće.sretan..natekli mi krajnici pa jedva nekako pričam..zalivenzaliven.al ima i dobra strana...neču moć odgovarat raskin predmet(tekstilne materijale)...thumbupthumbup...jeeeee......thumbupsmokinparty..i tako.....nemam pojma sta bi vise pisala.zijev..hm..zijev.hm..zijev..hm...zijev.ne znam..eek.idem se malo dosadivat na msn..mah.kad nemam nist pametno za radit...namcor..pusa..kisskiss..pozz....mahwave



Post je objavljen 09.03.2008. u 18:58 sati.