Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pinkdiamond69

Marketing

COOL ZANIMLJIVOSTI


Možda ovo niste znali...
Kada bismo vam rekli da povijest, biologija, fizika ili književnost mogu biti zanimljive, šokantne i duhovite, većina bi vas s nevjericom odmahnula glavom. Ako ne vjerujete, pročitajte i uvjerit ćete se i sami koliko je luckasti i fascinantan svijet koji nas okružuje

1. Poznata dizajnerica i jedna od najvećih modnih ikona svih vremena Gabrielle Chanel svoj je prvi parfem predstavila 1921. godine. Nazvala ga je Chanel 5. Kako je objasnila, 'skočila' je odmah na broj 5 zato što joj je to bio sretan broj. Kako bi izazvala dodatnu sreću, pušten je u prodaju petog dana svibnja, petog mjeseca u godini. Chanel 5 postao je najprodavaniji parfem svih vremena.

2. Omiljeni okus na svijetu je čokolada. Na drugom mjestu je vanilija, a slijedi naranča.

3. Munje održavaju biljke živima. Zahvaljujući velikoj toplini, dušik iz munje se miješa s kisikom, stvarajući dušikov-oksid. On je topiv u vodi te putem kiše pada na tlo. A biljkama je nitrat nužan za održavanje na životu.

4. Roditelji genija Alberta Einsteina bili su zabrinuti zbog inteligencije svoga sina. Kako je sporo učio čitati, pomislili su da je Einstein možda mentalno zaostao. Nakon njegove smrti znanstvenici su izvadili znanstvenikov mozak kako bi ga podvrgli analizama. Einstein se smatra jednim od najvećih umova svih vremena.

5. Kada kihnemo, sve funkcije našeg tijela stanu. Čak i srce prestane kucati.

6. Žene antičkoga Rima bile su pionirke današnjih tretmana uljepšavanja. Bijelu su kredu koristile kao puder za lice, smrvljena jajašca mrava i muha za naglašavanje očiju i crvenu zemlju umjesto rumenila.

Matisseov 'Brod' - ovako ili možda naopako?
7. Godina je 1961, grad New York. U jednom od najznačajnijih muzeja suvremene umjetnosti na svijetu mnogi su se posjetitelji i poznavatelji umjetnosti divili slici 'Le Bateau' (Brod) velikog impresionista Henrija Matissea. Ali nitko od njih nije primijetio da je slika visjela - naopako. U 47 dana naopaku sliku pogledalo je 116.000 posjetitelja.

8. Najkraći rat u povijesti zbio se 1896. između Engleske i Zanzibara. Rat je završio u trideset i osmoj minuti predajom Zanzibara.

9. Prosječni zahod dnevno potroši 26 litara vode, i to svaki dan. A zahod koji neprekidno curka može potrošiti i do 190 litara dnevno, odnosno 68.000 litara godišnje!

10. Četrnaest godina prije potonuća Titanika pisac Morgan Robertson objavio je knjigu 'Futility'. U njoj opisuje sudar broda s ledenjakom u jednoj hladnoj travanjskoj noći. Ime broda bilo je Titan.


finofinofinofinofinofinofinofinofinofinofinofino

Post je objavljen 09.03.2008. u 17:07 sati.