Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

LEGE, LEGO, LEGIĆI....



Uvod:
Htio sam sinoć napisati post ali bi bio potpuno nerealan. Euforičan je možda bolja riječ. Nije tu riječ samo o pobjedi i odličnoj igri već o spoznaji da je ekipa NK Lege sastavljena od čestitih i moralnih ljudi. U današnje vrijeme vrijednost gore navedenog je neprocjenjiva. Štovani suigrači, oprostite što će ovo biti užasno dugačak tekst, no pošto predsjedništvo Kluba (Talijan, Mario, Darac S. Hrco E. i ja) uistinu ulaže velike napore u stvaranju prototipa Kluba koji će nam biti mjesto opuštanja i veselja, neizmjerno nas veseli činjenica da ste i sami to prepoznali kao takvo a ne kao teret ili obavezu. I zato jedno veliko HVALA od nas.
Ajmo lege... idemo dalje. Malo o tekmi...

NK BELJE vs NK LEGE 3 : 10 (0 : 6)
Robi 50. Tomo Lepi 61. 71. (11 m) za Belje
Majić 15. i 42. Oreč 17. 22. 30. 33. i 55. Pajo 25. Nevista 60. i Mario 65.

Slažemo kockice. Polako ali sigurno. Dečki se trude u ovim pripremnim tekmama izboriti svoj dres za prvrenstvo. I uspjeva im. Žao mi je što je lista ozljeđenih i dalje dugačka (Ruda, Keba, Kolar, Čajo, Kova, Kurto, Ferdo, Jadro, Cako i Kljun) i što se na nju upisao još jedan lega, Darac S. No čvrst je to momak, on se prvi vraća od svih gore navedenih. Siguran sam.
Dakle, na tekmi nas je bilo 13 spremnih, za igru naravno. I sada će mo o svakom od njih pokoju riječ. Zaslužili su definitivno.
Nevista - naš golman - prijavio ozljedu ramena i molio poštedu, no na moju zamolbu da dođe ako ikako može, čovjek je ostavio terapiju i došao na tekmu. Branio je prvo poluvrijeme, uz tek jednu malenu grešku, neznatnu. Nije primio gol i bio je vrlo, vrlo siguran. A to ekipi znači jako puno. Na poluvremenu je izišao da bi na gol stao naš drugi vratar Iga. No nevista je samo zamjenio dres, obukao igrački ako netko odustane (isključivo zbog ozljede) da ga on zamjeni. I čovjek je zabio gol u drugom poluvremenu. Lob a'la Messi. Buco, svaka čast.
Hrco E - lijevi bočni - prvi puta na toj poziciji rezerviranoj samo za Darca S. Odlično se snašao, vrijedno radio, probijao stranu, centrirao, pucao... sve. No u drugom poluvremenu vratio se smoinicijativno svojoj prirodnoj poziciji lijevokrilnog napadača malo zanemarivši obrambene zadatke. Nije mu za zamjeriti. Lijepo je imati igrača kojega možeš staviti lijevo, desno, naprijed, nazad i on svugdje odličan. Uz malo odgovorniju igru prema nazad dobio bi čistu peticu. Čestitam. Inače tek je prebolio vodene kozice. A veteran s pravom nastupa.
Cvejo - lijevi stoper - Za njega vrijedi sve kao i za Hrcu. Turbo koristan bilo gdje, polivalentan i čovjek koji obožava zabiti gol. A bez takvog u ekipi - ekipa je sakata. Njega ne dam ni za suho zlato.
Dumba - libero - nije to slučajno. Iskustvo, odgovornost, staloženost. Ček, ček... pretjerao sam. Bio je malo zločest. Gurao je neprijateljima loptu kroz noge, u zadnjoj liniji bez odobrenja. Zločesto. Jednom prilikom dvojici u roku od 5 sekundi. Prestrašno. A u zadnjih 15 minuta zamolio je Zokija da se zamjene za pozicije. Bez odobrenja. Nije pogriješio nigdje, čak i kada Nevisti nije dao loptu u mrtvoj šansi koju je sam izradio od početka do kraja (nije Nevista tu da zabija nego da brani golove) no na prvenstvenim utakmicama takve zamjene nema šanse da toleriram. Osim toga trčao je kao lud tih 15-tak minuta a samo je zalječen, mišić se drži na riječi Božijoj... neodgovorno skroz. Ali britak i odličan .
Darac J. - desni stoper - danas više nema vrijednih radnika, svi uz pomoć kojekakvih trikova ostvaruju planove i izvršavaju zadatke a da se ni ne uznoje. No Darac J. nije takav. Upravo potpuno suprotan. On me podsjeća na one Titove rudare koji su radili svoju smjenu pa ostanu kopati još jednu smjenu, pa sutrašnji slobodan dan zamjene još jednim radnim i to ne zbog slave, ne zbog značke udarnika već samo zato što to vole. Takav je i naš Darac J. Trči kao lud po svojoj strani, probija se u napad, juri svog igrača u obrani te odlazi pomoći klapi na lijevu stranu jer se tamo pojavio višak. Skroz vrijedan tip. Iz dana u dan sve bolji i bolji.
Bulić - desni bočni - Zlaja vjerovatno nikada neće biti prvi tehničar NK "Lege" no dok je njega nitko nikada neće imati toliko srce. Hrabro srce. Pored njega nema šetnje, trke, foliranja. A čovjek nije grub, tek propisno čvrst i odlučan. Odgovoran i što posebno veseli čovjek sve više sudjeluje u kreativnoj igri. Zlaja, kapa dolje.
Majić - vezni - znalac koji sa lakoćom stvara igrača više, koji jednim potezom izbacuje pola protivničke obrane. Čovjek koji zna. Postoji jedan mali problem. Naime, nije ljubitelj trke unazad i nije ljubitelj igre bez lopte. Shvativši to njegi suigrači rado mu ostavljaju problematičnu loptu od koje on svojim lucidnim potezom pravi izrazitu gol šansu. Zauzvrat, dečki otrče koji kilometar za njega unazad. Majstor.
Mario - vezni - Mario je igrao za NK Osijek davne 1992. No onda nije trčao koliko trči danas. Čovjek, iako nema niti jedno kompletirano koljeno juriša cijelu tekmu. Pomaže obrani jer u začetku protivničkog napada oduzima loptu neprijatelju, kreće se od 16-terca s jedne do 16-terca s druge strane. Kreira naše napade i gle čuda i zabija golove. Mašala. Samo da ga zdravlje posluži. Igračina u pravom smislu riječi.
Zoki - vezni - uvidjevši da mi nedostaje treći veznjak nisam imao izbora. Dumba se pokazao odličnim na liberu a Zokija sam vratio na prirodnu mu poziciju - u vezu. Odgledao sam bezbroj utakmica različitih klubova i igrača. Nikada u životu nisam vidio čovjeka koji tako zna čitati igru, koji se zna postaviti, krenuti, stati, predati loptu, otvoriti se suigraču. Doduše gledao sam jednoga igrača koji me svojim ali tek povremenim bljeskovima podsjetio na Zokija. To je mali Luka Modrić i ako nastavi ovako napredovati za nekih desetak godina moći će mo reći da imamo novog Zokija. No samo ako bude jako, jako naporno radio. Do tada... jedan je Zoki..
Pajo - napadač - kojeg možete zateći i u našem 16-tercu, apsolutno najbolji asistent cijele lige. Trkački spreman poput vrhunskog atletičara, igrački vrijedi za dvojicu jer naš fantastični vezni red bio bi nedorečen da u napadu nemamo dva vrhunska i poput otrovnih mambi opasna napadača. Paju krasi jedna vrlina zbog koje se nikada ne postaje najbolje plaćeni ili prodani igrač. Nije škrt. Na njegovu grbu prodalo se bezbroj mu suigrača koji su zabijali golove koje je on izradio. No Pajo je skroman i pošten. I zato igra u Legama. Mi to znamo cijeniti. Hvala čovjek!
Oreč Ivo - vrlo ubojiti napadač - Ivo je naš najstariji igrač. Ivo više od svih nas voli igrati nogomet. Ivo zna gdje treba biti i zna što treba raditi. Ivo to radi fantastično. Trud svojih suigrača Ivo pretvara u golove koje svi burno i s guštom proslavljamo sretni poput klinaca u pješčaniku. Nakon što je postigao peti zgoditak poslao sam ga na tuširanje, jer Ivo je ozljeđen. Ima distorziju mišića sa naznakama rupture. Zamjenio ga je Nevista golman.
I još jedna sitnica, Ivo nije propustio niti jednu tekmu! Aplauz molim! Genijalac.
Iga - pričuvni golman - odličan golman, pravi friend. Iako je dobio tri gola (pobogu, nakon 0:7 mora se ekipa i malo opustiti i izigrati, teško mi je to priznati ali je tako) niti za jedan nije niti malo kriv. Čak štoviše, opuštanje u našoj igri moglo je biti kažnjeno i sa većom razlikom da nije bilo Ige. Najbolji svjedok je Nevista, koji je na klupi sjedeći pored mene, komentirao njegovo školsko ponašanje i postupanje na golu. A Nevista nije čovjek koji često nekog hvali. Stoga smo mi sretni što imamo našeg Igu.
Miki - napadač - Bio je dečko koji obećava, poput Gatusa. Beskompromisni borac i odličan tehničar no zbog brojnih ozljeda Miki je svoje kopačke bacio na klin daleke nam '92. godine. Bilo je to u Retfali i njegovom Grafičaru.
Trebalo mi je skoro šest mjeseci da ga nagovorim da proba ponovo. Pristao je. Ovo mu je bila druga tekma nakon 16 godina pauze. Nije to malo, da se ne lažemo. A Miki je odigrao iznad mojih očekivanja. Umalo zabio, no zabilježio je jednu izvrsnu asistenciju Ivi Oreču te pokazao da se stečeno znanje ne može zaboraviti. Definitivno je sporiji nego prije no vjerujte mi na riječ, taj momak.... vrag, živi. Neprijatelji, drhtite s razlogom.

Momci ispričavam se na oduzetom Vam vremenu dok ste sve to pročitali. Tjeralo me, sorry.




Post je objavljen 09.03.2008. u 16:03 sati.