Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pisacuspon

Marketing

Natječaji na kvadrat....

Okej, this just got in.... ima jako puno natječaja na koje možete slati svoje tekstove....


Image Hosted by ImageShack.us


KNJIŽEVNO-ZNANSTVENI SKUP «FORUM TOMIZZA»
objavljuje

MEĐUNARODNI KNJIŽEVNI NATJEČAJ „FULVIO TOMIZZA“
LAPIS HISTRIAE 2008
za kraće prozne oblike na temu:

OFF-LIMITS
Amerikanizam off-limits (termin se koristi od II. svjetskog rata) ima značenje zabrane pristupa u neki prostor (npr. u prostor zemalja Europske Unije!) za određene socijalne skupine. Drugim riječima, interesiraju nas tekstovi o privilegiranima i zakinutima.

Pozivamo autore da pošalju svoje nove priče, oglede, putopise…

KRITERIJI NATJEČAJA:

1. tekst mora biti izvoran i neobjavljen
2. ne smije biti dulji od 15 kartica (21.750 znakova)
3. u obzir dolaze svi jezici naše regije
4. autori se natječu isključivo s jednim radom
5. najbolji rad bit će nagrađen simboličnim artefaktom LAPIS HISTRIAE, te novčanom nagradom u iznosu od 500,00 eura
6. stručni ocjenjivački odbor broji tri člana
7. ocjenjivački odbor zadržava pravo ne dodijeliti nagradu
8. rok predaje tekstova je: 21. 04. 2008.
9. tekstu treba priložiti osobne podatke (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja)
10. radovi se šalju poštom na adresu: Gradska knjižnica Umag, Trgovačka 6, 52470 Umag, Hrvatska, s naznakom za LAPIS HISTRIAE, otisnuti u 4 primjerka i na CD ROM-u
11. autori ustupaju pravo na objavljivanje njihovog teksta Gradskoj knjižnici Umag; dvanaest radova koje žiri odabere bit će objavljeni u Zborniku Lapis Histriae 2008. krajem godine
12. nagrađeni autor bit će počasni gost 9. književno-znanstvenog skupa „Forum Tomizza“ (Trst, Kopar, Umag, 21.-24. 05. 2008.), gdje će mu nagrada biti svečano dodijeljena.

Dodatne informacije:
Gradska knjižnica Umag
(knjiznica@gku-bcu.hr,
www.gku-bcu.hr;
00385/52/721-561)


500 Eura nije 3500 Eura koliko je dobila Nina Mitrović na natječaju Austrijskog Kulturnog Foruma ( čestitamo ), ali bilo bi super kada bi kapnulo. Moram napisati nešto, u sjajnom sam položaju jer uskoro idem u UK bez vize što je prilično čudan osjećaj za mamlaza poput mene koji dosta putuje.

Ima još....

U sklopu festivala ‘New Plays from Europe 2008‘, a koji će se od 12. do 22. lipnja zbivati u Wiesbadenu, Forum of Young Playwrights nudi mladim piscima sudjelovanje u radionicama na engleskom ili njemačkom jeziku. Odabrani pisci imat će priliku posjetiti brojne kazališne predstave, te razmjenjivati iskustva i ideje, te sudjelovati u diskusijama s mladim autorima iz cijele Europe.

Europska kazališna konvencija (European Theatre Convention) financijski će potpomoći sudjelovanje mladih pisaca koje preporuče kazališta članovi ETC-a, a to su u Hrvatskoj nacionalni teatri u Splitu i Rijeci.

Isti je projekt 2004. organizirao radionice pod vodstvom Biljane Srbljanović i Thomasa Jonigka, 2006. opet vodstvom Biljane Srbljanović i Bernharda Studlara, dok će ih ove godine voditi Neil LaBute (na engleskom) i Theresia Walser (na njemačkom). Rezultati radionica publici će biti predstavljeni 21. lipnja.

Mladi pisci koji se žele prijaviti za sudjelovanje moraju imati barem jedan dramski tekst koji je izvođen u kazalištu ili javno čitan.

Sudionici ne smiju biti stariji od 35 godina.

Svim sudionicima koje delegiraju kazališta članovi ETC mreže, ista će pokriti troškove putovanja, smještaja, ulaznica za predstave i - dnevnica.

Prijave koje trebaju sadržavati biografiju, kontakt podatke i engleski, francuski ili njemački prijevod jednog autorskog dramskog teksta potrebno je poslati na:
biennale@staatstheater-wiesbaden.de

ili

Hessisches Staatstheater Wiesbaden
NEW PLAYS FROM EUROPE / FORUM
Christian-Zais-Strasse 3
D - 65189 Wiesbaden

Rok za prijave je 28. ožujka 2008.
Svi prijavljeni o rezultatima će biti obaviješteni do 30. travnja 2008.


Bilo bi super da znam kome se obratiti za tu HNK-ovsku preporuku, ali probat ću nešto naći. Mada bih mogao radije ići na ADU da mi daju papire za diplomu.

A mogao bih i ja njima....




Post je objavljen 07.03.2008. u 18:37 sati.