Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Američki veleposlanik u BiH optimističan u približavanju BiH čalnstvu u NATO savezu

Veleposlanik SAD-a u BiH Charles English pozdravio je slanje Jedinice za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava - NUS Oružanih snaga BiH koja će se pridružiti koalicijskim saveznicima u misiji podrške miru u Iraku.

English je ispratio Sedmu rotaciju Jedinice za uništavanje NUS-a u vojarni "Rajlovac" te je pohvalio dosadašnji angažman pripadnika OSBiH-a u sklopu misije. Istaknuo je da su oni zaslužili izuzetno poštovanje i najviše ocjene Koalicijskih snaga.

- Šest dosadašnjih rotacija Jedinica OSBiH-a pokazale su visoki stupanj profesionalizma i pokazale upravo onu ulogu koju takve jedinice, ili uopće vojne strukture mogu imati u sigurnosnim integracijama poput NATO-a - kazao je Charles English bh. medijima.

Komentirajući upit o tome kakvi su izgledi Bosne i Hercegovine u kontekstu napora za njeno punopravno članstvo u NATO-u, američki ambasador je izrazio optimizam u tom pogledu.

- To je, naravno, odluka lidera NATO-, ali definitivno sam optimist i smatram da će Bosna i Hercegovina dobiti dobre vijesti sa travanjskog Sastanka na vrhu u Bukureštu - rekao je veleposlanik English.

Post je objavljen 07.03.2008. u 15:48 sati.