Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilonekad

Marketing

Prošlost, sadašnjost, budućnost

Ovih dana sam u popriličnoj stisci s vremenom pa pomalo čitam blogove koje redovno posjećujem, a malo zalutam i na neke nepoznate, rekla bih slučajne prolaznike. Pa sad imam, neplanirano, potrebu napisati par riječi na temu grižnje savjesti zbog propusta iz prošlosti i strahova od budućnosti.

Photobucket

Mislim ovako, prošlost je iza nas, ma kako bolna bila ona ostaje iza i na nju više ne možemo utjecati. Ništa nam ne koristi da vrtimo stalno stare filmove i zbog njih osuđujemo sami sebe ili druge.

Budućnost? Tko zna hoćemo li doživjeti sutrašnji dan? To nitko ne zna. Ali ipak smo u stanju unaprijed zakomplicirati stvari do besvijesti. Unaprijed razrađujemo razne prepreke i probleme na koje ćemo sigurno naići pri realizaciji našeg plana vezanog za neke buduće ciljeve.

Nemamo mi ni prošlost a ni budućnost!
Ne kažem da nam iskustva iz prošlosti neće pomoći u planiranju budućnosti, ali jedino što upravo sad imamo je sadašnjost. Danas. Sad. Ovaj trenutak. To je jedino sigurno vrijeme koje imamo. Živimo SADA, a ne jučer, ne sutra. Sada možemo nekome pomoći, sada možemo ostvariti svoje snove, sada možemo plakati, sada se možemo smijati, SADA moramo živjeti………Važno je samo SADA. A mi ga stalno trujemo prošlošću i budućnošću.
Ipak smo mi samo ljudi, ograničeni lošim iskustvima iz prošlosti i strahovima za budućnost.

Nadam se da sam bar donekle bila razumljiva, nisam mislila reći da prošlost i budućnost ne postoje, samo jedna je već daleko izvan naše kontrole (iako je ona ta koja nas je oblikovala i odredila i zbog koje smo danas ovakvi kakvi jesmo), a drugu ne možemo predvidjeti, samo se truditi oko nje.




Post je objavljen 06.03.2008. u 21:55 sati.