Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Makedonska Vlada platila oglas u Timesu da želi i da ima pravo na ulazak u NATO

Vlada Republike Makedonije objavila je u londonskom listu Timesu oglas o svojoj želji i pravu da postane članica NATO-saveza.

U plaćenom oglasu preko dvije stranice Timesa piše da Makedonija ne bi trebala promijeniti ime kako bi uklonila grčke primjedbe i prijetnju da će staviti veto na učlanjenje Makedonije u NATO na summitu Saveza u Bukureštu početkom travnja.

Na prvoj stranici oglasa, pod fotografijom makedonskih vojnika u Kabulu, u sastavu NATO-ovih snaga u Afganistanu, navedeno je 30 razloga zbog kojih Makedonija zaslužuje da bude članica Saveza, od toga da je ispunila sve uvjete za to do toga da ima relativno mali javni dug i stabilnu valutu.

Druga stranica oglasa nosi naslov "Makedonija i Grčka: Susjedi i partneri" sastoji se od dijela sporazuma koji je Makedonija potpisala s Grčkom 1995. godine u kojem se kaže da Atena neće blokirati učlanjene Makedonije u međunarodne organizacije.

Oglas završava pitanjem - "Gdje su ovdje principi i pravda? Ne biti u stanju da budeš ono što jesi i da se nazivaš onako kako si nazivan stoljećima - gdje su tu sloboda i pravda? Makedonija zaslužuje da bude članica NATO-saveza", stoji na kraju oglasa makedonske vlade u Timesu.

Post je objavljen 06.03.2008. u 16:19 sati.