Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Članstvo zemalja Jadranske povelje u NATO-u stabilizirat će cijelu regiju

Šefovi diplomacija Hrvatske, Makedonije i Albanije donijeli su u utorak zajedničku izjavu uoči travanjskog summita NATO-a u Bukureštu u kojoj ističu da bi članstvo tih zemalja u Sjevernoatlanskom savezu stabiliziralo jugoistočnu Europu.

Manje od mjesec dana prije summita NATO-a u Bukureštu od 2. do 4. travnja, trojica ministara smatraju da je njegovo širenje na tri zemlje korak naprijed u trajnoj stabilnosti i napretku regije.

- Uvjereni smo da će širenje Saveza na zemlje Američko-jadranske povelje biti dodatna vrijednost za stabilnost regije kao i za mogućnosti NATO-a u jugoistočnoj Europi - stoji u zajedničkoj izjavi ministra vanjskih poslova triju zemalja kandidata za članstvo u NATO.

- Albanija, Makedonija i Hrvatska nastavit će se idućih dana aktivno pripremati za članstvo. Nakon što postanu članice, svaka će zemlja nastaviti s potrebnim reformama - izjavili su ministri.

Tri zemlje, koje se za priključenje NATO-u pripremaju nekoliko posljednjih godina, nadaju se da će im predsjednici država i vlada članica NATO-a uputiti poziv za priključenje sa summita Saveza u Bukureštu koji se održava od 2. do 4. travnja.

Post je objavljen 04.03.2008. u 21:19 sati.