Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

Najveći fajteri TOP 5

No.1 Rocky
Usamljeni dečko iz predgrađa koji samo želi 'proći put'. Rocky je sirov, introvertiran, zbunjen i nagao. Mada nijedan nastavak nije dosegao eksplozivnost prvijenca, saznali smo da je Rockyjev elementarni macho šarm u tome što zna pobrati batine. Vječno krvav, ali nikad moralno slomljen. Taj ratnik koji se uvijek i ponovno diže uspinjući se o špagu ringa, Rocky baca sve kvazi fajtere u sjenu. Jer frajeri se poznaju po tome što frajerski gube.

Image Hosted by ImageShack.us

No.2 Prljavi Harry
Vjerojatno najveća faca koja je ikada posjedovala Magnum 44, inspektor Callahan prvo puca, a onda postavlja pitanja. Lik je nadnaravno ukazanje čiste i nepatvorene frajerštine. Bez ikakvog posebnog truda ili suvišnog razmišljanja, prljavi Harry vraća poljuljani poredak stvari na svoje mjesto. Čak je i Ronald Reagan pokupio njegovu poštapalicu 'make my day' shvaćajući da pred Clintom pada svaki autoritet.

No.3 Det. John McClane
Ćelavi mišićavko, super omiljeni Bruce Willis, njujorški policajac koji se bez cipela i čarapa zatekao pred zlim njemačkim otmičarom, naoružan Berettom 92 i svojim muškim instinktom, šestim ili sedmim, tko bi više znao, rješava situacije nešto manje kulerski, uz više krša, loma i buke. Riječ je zapravo o sukobu jednostavnog američkog actionmena s europskom zaplotnjačkom inteligencijom koja puno planira, a malo djeluje. 'Yipee-ki-yay, motherfucker!' i ulet kroz prozor s vatrogasnim šlaufom rezonira s osjećajnošću svih oriđiđi faca.

No.4 Terminator
Schwarzenegger je odbio ponudu da igra ulogu čovjeka. Ideja o robotu ubojici bila je daleko privlačnija te očito savršeno odgovarala njegovim leksičkim kapacitetima. Uostalom, face ne pričaju puno. Čemu kvariti scenarij razgovorom kad imamo na raspolaganju biće koje ide okolo i prži ekipu. I sam redatelj Cameron izjavljuje da 'postoji Terminator u svakom od nas' izazivajući vjerojatno tihi uzdah i klimanje svakog neafirmiranog dase. 'I'll be back' je možda Arnoldov najveći intelektualni domet, ali kome tu nešto nedostaje, definitivno 'nije naš'.

No.5 Mad Max
Ogorčeni usamljenik za zvjerskom mašinom od auta gari australskom prerijom u potrazi za ubojicama svoje žene i djeteta. Ponos, agresija, brzina i pomahnitalost... Nenadmašni macho čušpajz. Naravno, Mel Gibson je izdao sve ideale muškosti kasnije, čovjek se počeo preispitivati, lomiti, cmizdriti. No Mad Max nema vremena za suze. Prespore su za ono što treba obaviti. Stoga, cigla na gas i u lov na krv mekušastih motorista koji se iskaljuju na slabijima.

Post je objavljen 03.03.2008. u 00:26 sati.