Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framatrsat

Marketing

PODRUČNI SUSRET U PULI

Alo moji dobri famaši, dugo nismo pisali! Ma znate, ispiti su bili, pa mi je malo komp krepao, al sada je sve super!!
Evo naš blog je navršio godinu dana!! Bilo je u tih godinu dana svega, od raznih susreta, bilo nacionalnog, područnog, pa do marša i raznih manjih izletića, ali i naših rođendana, zanimljivih susreta, poučnih tema i misli, naših djelovanja. Nadam se da ću i u idućoj godini tako pisati- ma znam da hoću!!
Evo za ovoj rođendan, blogu sam dodjelila novi dizajn, čula sam da se naša slika bazilike nije uspjela svakome otovriti, pa ćemo za početak imati nešto obićno, dok ne napravimo opet nešto super!


No krenimo sada!
Ovaj vikend za nas framaše je bio poseban!! Dočekali smo III Područni susret, koji je po tradiciji bio u Puli. No, krenimo otpočetka. Zajedničko druženje svih framaša grada Rijeke započeli smo susretom na Krnjevu. I naša draga Crikvenica nam se priključila kao i framica Pehlin. Susret je bio opuštajući, vesel - prava priprema za sutrašnji dan. Podjelili smo se u grupe, kako bi u Puli već poznavali framaše s kojima ćemo se družiti.
I tako stigla je subota, 1.3. Našli smo se svi zajedno na Trsatu, te u 7:30 krenuli za Pulu. S nama je bus djelila frama Žabica! Nakon zanimljivih pjevanja i lijepih glasova u busu, NAPOKON, smo stigli, te uputili se prema samostanu sv. Antuna. Domaćini su nas dočekali toplim čajevima i krafnama. Program smo zapoćeli predstvljenjem bratstava te predavanjem fra Anselma Stulića na temu "Bijahu postojani". Nakon toga uslijedio je rad po grupama. Sigurna sam da su se zanimljivi razgovori vodili u grupama- barem je tako bilo u mojoj sretan! Brzo je stiglo i vrijeme ručka! Ukusna pašta šuta je nestala u tren oka (mada se fra Hrstić s time ne slaže, hehe). Nakon ručka uslijedio je kreativni rad po grupama, odnosno priprema za križni put. Grupe su pripremile svaka svoju postaju, nacrtale je te napisale prigodnu molitvu. Nakon križnog puta, u 18:00h susret smo završili zajedničkim misnim slavljem te, primanjima i obećanjima, koje je predvodio fra Tomislav Hrstić. Svojom svirkom, misu su animirali framaši s Krnjeva. Nakon mise, ostalo nam je još malo vremena da se oprostimo od ostalih framaša, te smo tako tužni ali opet veseli jer smo vidjeli stare prijatelje, krenuli za naš grad!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 02.03.2008. u 14:28 sati.