Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Pikantni zeleno-žuti kuglof

Image and video hosting by TinyPic


Zeleno tijesto
200 g brašna
100 g smrznutog špinata
1 čajna žlica soli
1 žlica margarina
pola paketića Dr. Oetker Garant kvasca (posebni kvasac pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili oko 4 g običnog suhog kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se diže

Žuto tijesto
200 g brašna
pola čajne žlice soli
2 žumanjka
1 žlica margarina
oko 50 ml mlijeka
pola paketića Dr. Oetker Garant kvasca (posebni kvasac pri čijoj upotrebi nije potrebno ostavljati tijesto da se diže) ili oko 4 g običnog suhog kvasca - onda treba ostaviti tijesto da se diže

Nadjev
ajvar


Za zeleno tijesto, smrznuti špinat otopiti prema uputi (npr. staviti ga u lonac s 1 žlicom vode i malo soli i lagano zagrijavati da se otopi). Ovisno o tome koliko tekućine ispati, možda će biti potrebno u tijesto dodati više brašna, a možda će trebati dodati i mlijeko.

U posudu stavite brašno, sol, Garant kvasac, odmrznuti špinat i margarin sobne temperature.
Miksajte svrdlastim nastavcima 2 min na najvećoj brzini, po potrebi dodajte brašno ili mlijeko.

Tijesto premijesite rukama i razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik.


Za žuto tijesto, u posudu stavite brašno, sol, Garant kvasac, žumanjke, margarin sobne temperature i mlijeko.
Miksajte svrdlastim nastavcima 2 min na najvećoj brzini.

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto u pravokutnik (velik kao i zeleno tijesto).

Žuto tijesto pažljivo položite na zeleno tijesto.

Žuto tijesto premažite ajvarom.

Sve zajedno narolajte, krajeve dobro pritisnite da ajvar ne izlazi van.

Stavite tijesto u namašteni kalup za kuglof.

Ostavite da odstoji 15 min.

Odozgo poslažite 30ak g margarina narezanog na listiće. Zatim stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45-60 min na 180-200 stupnjeva.


Pečeni kuglof ostavite u kalupu 20ak min, a onda ga istresite i ostavite da se ohladi.

*Možete koristiti i obični svježi ili suhi kvasac, pripremite tijesto kako i inače radite dizana tijesta. Pripremljeno nadjeveno tijesto stavite u kalup i ostavite da se diže 40-60 minuta.


Post je objavljen 02.03.2008. u 10:07 sati.