Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U TRENU OSTAO BEZ IČEGA

PRIJEDOR

Osim daščare, u kojoj je živio do prije dvije godine, Duško Sovilj (72) ostao i bez nove zidane kuće u koju se uselio...

Duško Sovilj (72), mještanin izbjegličkog naselja Kavanište kod Prijedora, za samo sat vremena u požaru, koji je izbio jučer ujutro oko 7.15 sati, ostao je bez igdje ičega.Prema saznanju vatrogasaca, koji su intervenirali samo desetak minuta nakon poziva, vatra je prvo izbila na daščari, gdje je Sovilj živio do prije dvije godine, kada je izgradio omanju zidanu kuću.

- Nova kuća nalazi se odmah do stare, tako da je bilo gotovo nemoguće spriječiti širenje vatre - kazao je Mile Međed, zapovjednik TVJ Prijedor.
Pretpostavlja se da je uzrok požara, nakon kojeg su ostale samo nagorjele zidine nove Soviljeve kuće, neispravne električne instalacije.

- Primijetio sam požar, ali nisam imao telefon da zovem vatrogasce. Uradili su to susjedi umjesto mene. Vatrogasci su ubrzo došli, ali je vatra bila nemilosrdna. Sva moja imovina je u pepelu, slike i knjige na koje sam bio ponosan, namještaj, bijela tehnika... Ostao sam samo u džemperu, gol i bos - kaže Sovilj, inače profesor u penziji.

Njemu će smještaj dok se ne snađe pružiti Rajko Vukomanović, jedan od mještana Kavaništa, koji kao i Sovilj u tom naselju, poznatom po bijedi i siromaštvu koja se nakon izbjeglištva slila u njega, živi sam.O izbijanju požara u Kavaništu jučer je obaviješten i inspektor za zaštitu od požara, koji bi narednih dana trebao utvrditi pravi uzrok požara.


Post je objavljen 29.02.2008. u 16:10 sati.