Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Grincajg u pola cijene

Dijelim duboku zabrinutost zbog zlosretne sudbine nogoloptača Dudua, kojemu je Taylor, igrač Birminghama, u trećoj minuti uklizivanjem slomio nogu. Žao mi čovjeka, koji je u gladijatorskom srazu pretrpio bol i onemogućen u radu za najmanje šest mjeseci, večeras čak govore o devet mjeseci, koliko je dovoljno da se stvori i rodi novo ljudsko biće.
Nevoljko sam kupio novine u pola cijene, hrvatske novine broj jedan, ne bih li saznao odgovor na onih ključnih novinarskih 5W koje vijest čine.
Morao sam se osloniti na usmenu predaju i propitkivanja kada se i gdje se utakmica odigrala, tko je igrao protiv koga, tko je čiji i zašto su uopće igrali. Bi li bilo bolje da nisu igrali, tko ih je na to tjerao. To u novinama nije pisalo. Mislio sam da se životne suputnice nogometaša zovu sponzoruše, već sam počeo brinuti hoće li jadna sponzoruša imati novaca za kupiti grincajg po punoj cijeni, ili će s valom umirovljenika dostojanstveno čekati na uvele pušleke za manje novaca. U kakvoj sam bio zabludi uvidjeh kad o sponzorušama nije bilo ni pomena, imenovana supruga da je u šoku, roditeljima prepustila brigu o maloj Loreni, kako bi ona mazila Eduarda.
Saznao sam, što u novinama nije pisalo, da Eduardo igra za našu reprezentaciju, te da će propustiti neke važne utakmice. Bit će na bolovanju - treba samo otići sa formularima do povjerenstva, timbrat će mu od prve pola godine u komadu. Ja sam za infarkt dobio mjesec dana, toliko je određeno u tablicama po šifrarniku dijagnoza. Posrećilo mi se da me strefilo neposredno u toku zadnjeg radnog dana radeći kao zamjena na određeno vrijeme, čime sam iz budžeta glatko istisnuo cijelu hiljadarku. Da me uhvatilo poslije bolnog vikenda ostao bih i bez te hiljadarke. I u nesreći fortuna se zna nasmiješiti. Toliko o genezi moje zabrinutosti i samoedukaciji o športu za koji mi se živo fućka. Prapočeci su bili u gladijatorskim borbama u kojima su sudionici poštivali volju naroda. Ovi danas nešto zajune, i igraju po svoju, kvareći dogovorene križaljke, dovlače neizvjesnost na terene.

Post je objavljen 25.02.2008. u 20:26 sati.