Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/valpovstina

Marketing

U očekivanju Ministra - molimo ne parkirati u dvorcu!


Krajem prošlog tjedna pročulo se da u ponedjeljak, 25. veljače, u posjet Valpovu dolazi ministar kulture Božo Biškupić. Kažu, obići će novu knjižnicu, crkvu i dvorac. I, kako to već obično u takvim situacijama biva - sve se nešto čisti, glanca, uređuje... I na ulaznim vratima dvorca osvanu nekakav "oglas" u kojem se mole korisnici dvorca da ovih dana ne parkiraju svoja vozila u dvorište dvorca.

Tako vam to ide u našoj palanci. Dok nema ministara ni delegacija, vozi parkom, parkiraj u parku, parkiraj pred dvorac, u dvorac, nikakav problem... Ali, sad kad smo malo očistili dvorište i okoliš za dolazak ministra kulture, pa de nemojte baš u te dane parkirat da ministar vidi kako od spomenika kulture pravimo parkiralište. Nije zgodno.

A nedaleko dvorca ima popriličan broj parkirališnih mjesta, besplatnih - tamo kod onog komunalnog poduzeća koje nazvaše DVORAC. Gle, šta sad ja tu pametujem kad se i jedno i drugo zove dvorac?! Zapletoh se sad s tim dvorcima. Uglavnom, mislim da bi u Valpovu, umjesto spomeničke rente, trebalo u parku i dvorcu masno naplaćivati parking - i eto prihoda za spomenike kulture.


U dane kada nas - jednom u 10 godina - posjećuje ministar kulture, zarade, istina, ne bi bilo, ali da se to preživjeti, zar ne?

Post je objavljen 24.02.2008. u 17:54 sati.